petak, 19. veljače 2016.

KLORANE: Shampoo with myrtle anti-dandruff oil control

Drage moje, koliko sam ja samo novaca potrošila na šampone za kosu! Još uvijek tražim, isprobavam...i tako u krug.
Znate već da imam problema sa vlasištem na kojem mi se povremeno javlja seboreički dermatitis. Do sada se to pojavljivalo samo kada sam pod povećanim stresom, ali sada se javlja nakon svakog farbanja u frizerskom salonu.
Uglavnom, i u ovom postu vam predstavljam šampon koji sam koristila krajem prošle godine i koji je kod mene pokazao dobre rezultate.
To je Klorane šampon protiv masne preruti, ali koji ujedno sanira i seboreički dermatitis na vlasištu.

Klorane je poznati francuski drogerijski brend koji u svojoj ponudi ima šampone za razna stanja kose i vlasišta.




Šampon dolazi u prozirnoj, čvrstoj, plastičnoj boci od 200ml. Pakiranje je kvalitetno i po tome se odmah razlikuje od nekih drogerijskih šampona koje možete kupiti u našim drogerijama. Sviđa mi se i što je boca prozirna, pa mogu vidjeti kada je šampon pri kraju, tako da nema neugodnih iznenađenja.


Zelene je boje i blagog biljnog mirisa.
Tekstura ovog šampona se razlikuje od ostalih drogerijskih šampona. Imala sam osjećaj kao da sam pomiješala zelenu pastu sa vodom....tako vam je najbolje mogu predočiti. 




Nije previše tekući, pa ga je malo teže rasporediti po kosi, posebno ako imate dugu, gustu kosu. Ne treba pretjerivati s njegovom količinom jer on se inače ne pjeni puno

Upute za korištenje:
U početku se šampon koristi 2 puta tjedno i to tako da se ostavi da djeluje na kosi oko 3 minute, a zatim se ispere vodom. Nakon nestanka simptoma, u fazi održavanja, treba ga koristiti jednom tjedno.
 Odmah ću vam priznati da se u potpunosti nisam pridržavala uputa već sam šampon koristila 2 puta tjedno dok ga nisam potrošila. 

Sastav:

 Najvažniji sastojak šampona je ekstrakt mirte. Mirta je grmolika biljka koja je tradicionalno poznata u liječenju peruti. Stručnjaci iz Klorane laboratorija koriste vrstu Myrtus communis L jer je bogata polifenolima. Polifelon je tvar koja uklanja perut, što je i znanstveno dokazano. U kombinaciji s cink piritionom djeluje protiv gljivica koje su uzročnici masne peruti i djeluje antibakterijski.

Moje mišljenje:
Ovaj šampon sam koristila mjesec dana, koliko mi je trajalo pakiranje od 200ml. Nakon pranja kose ovim šamponom nastavila bih sa uobičajenom njegom (koristila sam regenerator ili ulje za kosu). Učinkovitost mu je odlična! Već nakon drugog pranja, seboreički dermatitis je nestao i nije se pojavio svo vrijeme korištenja ovog šampona.
Osim na vlasištu, nisam primijetila razlike na ostatku kose. Kosa mi je nakon pranja bila glatka i meka na dodir.
Ako imate iste probleme s vlasištem kao ja, imate moju preporuku za ovaj šampon!
Klorane šamponi za kosu kod nas se mogu kupiti u ljekarni po cijeni od 70,76kn.

Jeste li koristile neki šampon iz linije Klorane?
Imate li problema s peruti ili sa seboreičkim dermatitisom?



4 komentara

  1. Čini se baš super, šteta što se tako brzo potroši :/

    OdgovoriIzbriši
  2. Odustala sam od potrage HG šampona jer nema tog šampona koji bi spriječio pojačano lučenje sebuma na mom vlasištu :D Drago mi je što si pronašla šampon koji ti odgovara :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Nemam problema sa peruti i dermatitisom, samo mi se brzo masti kosa, ali moj dečko ima probleme s kosom i kožom općenito - masna, jako perutanje, povremeno dermatitis izbije itd. njemu se Cosmel šampon Seb pokazao prilično dobrim pa si je kupio i njihov blagi šampon za svakodnevno pranje (jer kad ide na trening svaki dan pere kosu), ali s njim mu se opet vratila perut itd. tako da se mora na ovaj Seb vratiti, ali pamtim i ovaj Klorane za svaki slučaj jer mu često koža i kosa postanu "otporne" na neki šampon nakon nekog vremena.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja imam problem sa masnom kosom, i nedavno sama probala Tinkturin tvrdi šampon. Evo link mog posta i mišljenja, toplo ga preporučujem http://littlebeemaja86.blogspot.hr/2016/02/tinktura-tvrdi-sampon-limun-lavanda.html

    OdgovoriIzbriši