utorak, 3. veljače 2015.

MOJA PREPORUKA ZA VAS

„DOBRA KNJIGA ĆE TE UVIJEK OSTAVITI SA DOBRIM ISKUSTVIMA I BLAGO ISCRPLJENOM NA KRAJU!“Manil Suri „Doba Šive“ i Nicholas Sparks „Bilježnica“ su dvije knjige potpuno različite tematike koje svakako trebate pročitati!„Doba Šive“ je roman u kojem se priča o rođenju Indije kao nove nacije, odvija paralelno sa složenim životom Meere u kojem se sukobljava tradicija i suvremenost.
Priča je upotpunjena pričama iz indijske mitologije (Šiva utjelovljuje erotičnu snagu i dominaciju muškarca). 
Rivalstvo sa sestrom, krivi izbor životnog partnera, nova obitelj i još opasnije, bratsko suparnoštvo, ucrtale su životne staze glavne junakinje Meere. Izlaz iz svega toga, kako ona misli, nalazi u pretjeranom vezivanju za najvažnijeg muškarca u njenom životu-sina Ašvina.
Ronam je napisan kao veliko pismo koje glavna junakinja Meera piše svom sinu.
Nicholas Sparks je najpoznatiji pisac „pravih“ ljubavnih romana, uz koje će te, sigurna sam, pustiti po koju suzu. Njegove knjige se čitaju u jednom dahu.
„Bilježnica“ nije obična ljubavna priča. To je priča o ljubavi koju samo rijetki dožive u svom životu, o ljubavi koja je duboka, iskrena, bezuvjetna i vječna! Ovaj roman jako me podsjeća na njegov roman koji sam davno čitala „Zima za dvoje“.
Nakon drugog svjetskog rata i povratka u Sjevernu Karolinu, Noah ne može zaboraviti svoju mladenačku ljubav koja je trajala jedno ljeto, ali je ostala tako stvarna i nezaboravna. S druge strane, Allie se treba udati za bogatog odvjetnika, ali svejedno ne prestaje misliti o mladiću koji joj je prije mnogo godina, jednog ljeta, ukrao srce.
Tako počinje priča o ljubavi, toliko snažnoj i dubokoj, da joj oni odluče dati drugu priliku.
Prema romanu je snimljen i film, sa Gena Rowlands i James Garner u glavnim ulogama.

MOJE MIŠLJENJE
Ja, kao knjigoljubac, volim naizmjenice čitati knjige različitog žanra. Zato sam vam ovaj put, kao prijedlog za čitanje, predstavila upravo dvije takve knjige.
Obe knjige su dobre i vrijedne na svoj način, tako da se nadam da će zadovoljiti vaš ukus!


KOJU KNJIGU VI TRENUTNO ČITATE?
PODIJELITE SVOJE NAJDRAŽE NASLOVE SA OSTALIMA!

Broj komentara: 8

 1. Jaoo o "Bilježnici" sam puno slušala, ali ju nisam ni pročitala, ni pogedala film. A zvuči zanimljivo, inače padam na ljubiće, haha. :D Dobar prijedlog, hvala! :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Moraš to pročitati! Postoji i drugi dio koji se zove "Zima za dvoje"

   Izbriši
 2. mislim da sam gledala ekranizaciju Bilježnice :)
  trenutno čitam Prekretnicu, ne znam još što bih rekla o njoj..

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da, po knjizi je snimljen film. Javi kada pročitaš Prekretnicu kako ti se svidjela

   Izbriši
 3. Gledala sam film po Beležnici barem 5 puta i svaki put plakala,jecala ,najdivniji film svih vremena garant je knjiga još bolja :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Ja uvijek više volim pročitati knjigu, nego pogledati film.

  OdgovoriIzbriši
 5. Užasno sam zapostavila čitanje, ne znam gdje da ga ubacim tokom dana pa se sve svodi na čitanje preko godišnjeg. Spemam ovaj post kao podsjetnik što potražiti!

  OdgovoriIzbriši
 6. Nemam ni ja vremena za svakodnevno čitanje, osim prije spavanja

  OdgovoriIzbriši