nedjelja, 25. siječnja 2015.

TRABUNJANJE BY MARIJANA


Pukao me trenutak inspiracije!
Farba mi stoji na kosi, čekam da prođe vrijeme do pranja kose, švrljam po internetu, kava i cigarete su tu....Imala sam puno planova za danas, ali ovi oblaci su sve poremetili!
Čeka me hrpa ne uslikanih proizvoda koje ne mogu isprobati, a kad će recenzije istih sam Bog zna. Trudim se redovito pisati postove (znate i same da to ne ide na silu).
Pisala sam vam u ovom postu o nekim stvarima koje bih željela ostvariti u ovoj godini. Znam da je tek siječanj, ali već nisam zadovoljna.





Promijenila sam domenu na blogu i jaaaako sam zadovoljna funkcioniranjem Bloggera.
  Još jednom hvala Ivani i Andrei!
Kako vrijeme odmiče, postajem sve kritičnija prema svom blogu....perfekcionizam koji me drži u stvarnom životu, počeo se prenositi i na blog. Perfekcionizam mi u životu nikada nije donio ništa dobro osim nerviranja, ali to je jače od mene.
Nemam trenutno novaca za uložiti u bolju foto opremu, pa se snalazim sa starim fotićem kako najbolje znam. Nadam se da se kvaliteta fotki na blogu popravila (voljela bih o tome čuti vaše mišljenje!).


Općenito, voljela bih da dobiti više konstruktivnih kritika!
Ne može uvijek biti sve divno i krasno, samo dajte...recite što vam se ne sviđa....uostalom, sav svoj trud koji ulažem u blog je dobrim dijelom i zbog vas čitatelja.
Imam osjećaj da se zbog mojih godina ustručavate napisati kritiku. Nemojte na to tako gledati...ono što vam se ne sviđa napišite u komentarima.


Misli su mi zbrkane...ovaj post i nije imao neku konkretnu temu.
Danas sam pričala sa jednom prijateljicom, žalila sam se kako mi je dan prekratak, kako ne stignem napraviti sve što zacrtam. Posao mi (takav kakav je) odnosi puno slobodnog vremena, u stvari, mogla bih reći da više radim kući nego na poslu.
Obitelj traži svoje, kućanksi poslovi, dijete...volim pogledati „svoje“ serije, uvijek sam u toku čitanja bar jedne knjige, imam igricu na iPedu koju obožavam, na internetu je toliko sadržaja koje želim pratiti, kauč mi je postao najbolji prijatelj...neorganizirana sam totalno!
Vidite koliko sam ja neozbiljna osoba bez obzira na godine...


Odlučila sam od danas pisati raspored obaveza koje moram izvršiti po danima u tjednu!
Ne znam hoću li se tog rasporeda pridržavati, ali dok ne počnem neću ni znati. Izvijestit ću vas kako napredujem u tome!
Nadalje, moram, ali stvarno moram, ići na vježbe za kralježnicu. Kada bih vam rekla da mi je teretana 10 metara od mog ulaza, shvatili biste koliko sam lijena vježbati!
I to sam od sutra odlučila promijeniti!
Uh, toliko promjena od ponedjeljka. Zvuči vam poznato? I meni, ali ovaj put ću se stvarno potruditi da sve zapisano u notesu i ostvarim.
Obećala sam vam i rubriku gdje ću vam pokazati svoje lookove i vidim da ste to dobro prihvatili. Probala sam par puta slikati svoj look, ali kad vidim sve te borice (koje mi inače u životu uopće ne smetaju!), odustala sam objaviti post. Ne, nije me sram što ćete na fotkama vidjeti borice, nego jednostavno kad taj svoj look usporedim sa lookovima mladih cura, umirem od smijeha! Fotka kao da vrišti „što ti stara tražiš tu?“.
Ako imate prijedlog za neku novu rubriku koju biste voljeli čitati na mom blogu, molim vas, napišite u komentaru!


Jedino na što sam ponosna je da sam smanjila kupovinu! Tu, naravno ne spadaju kozmetičke stvarčice kojima i dalje ne mogu odoljeti, ali na kupovinu svega ostalog sam stavila katanac.



Čeka me uskoro i maturalna zabava (razrednica sam maturantima). Oko organizacije ima jako puno posla, sastanaka, to je kao da organizirate jednu prosječnu svadbu. Hrpa detalja koji se moraju napraviti, jer ipak će ta večer ostati u sjećanju oko 130 učenika. Ne želim im nametnuti svoje mišljenje (ipak je to njihova zabava), a opet, djecu treba usmjeriti, upozoriti, potaknuti da se više angažiraju.

Nije mi bila namjera kukati vam u ovom postu niti vas opterećivati svojim problemima. Samo sam željela da čitatelji shvate kako se u životu jedne blogerice ne vrti sve oko pisanja postova.
Mi smo, kao i vi čitateljice, obične djevojke, majke, supruge, čiji je hobi pisanje bloga.
Postavlja se pitanje zašto pišem blog ako nemam vremena?



Zato jer je kozmetika moja velika ljubav, blog je moj kutak u kojem ja postavljam pravila, to je moj ispušni ventil. Ne mogu zamisliti prestati pisati blog! To je kao droga...uhvatim sebe kako hodam ulicom i mislim koja bi mogla biti tema mog sljedećeg posta.

Kao što sam vam i prije govorila, neću brisati niti jedan komentar na blogu!
 Koliko god bio negativan, provokativan, uvrjedljiv, to je mišljenje neke čitateljice, a svatko od vas ima pravo izraziti svoje mišljenje. Naravno, ne volim kada me neko provocira i omalovažava, ali kada sam počela pisati blog (više godina sam čitala beauty blogove i načitala sam se svakakvih komentara) bila sam svjesna što sve mogu očekivati.
 Mala Trubica je nedavno komentirala sve je manje komentara čitateljica na objavljene postove. Meni je isto zbog toga žao...ali jasno mi je da postoji puno beauty blogova i da ih je teško sve pratiti i komentirati.



Također, trudim se pisati postove gramatički točno. Ali, ovaj naš dalmatinski govor često me povuče u nepravilnu konstrukciju rečenice ( to nije opravdanje za neke gramatičke greške!).
Dobila sam komentar da previše koristim u pisanju znakove navoda, trudim se to izbjegavati, a vi prosudite koliko mi uspijeva.



Dosta je bilo mog trabunjanja!
Ako naiđete na ovaj post , voljela bih da ga uspijete pročitati do kraja i da ostavite komentar!

Ljubi vas sve Marijana      








Broj komentara: 38

  1. Meni se sviđa vaš blog,voljela bih više postova o vasoj koži,kako se "borite" s borama,općenito o kremama i drogerijskim rezenzijama,nazalost ja sam dobila otkaz,nemam više novaca za skupe proizvode pa trazim jeftinije zamjene.
    Inače vi ste odlični!! Jako,jako dobar blog

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ti hvala na lijepim riječima! Obećavam da će biti više postova o proizvodima drogerijskog tipa.
      Sa borama je još ne borim nikako! za njegu lica koristim isključivo prirodna ulja i koža lica mi nije bila nikada ljepša!

      Izbriši
  2. Super da si stavila off topic post, čitajući ga imam dojam kao da sam s tobom na kavici i bolje te upoznajem, a vjerujem tako i druge čitateljice :) možeš tako staviti off topic rubriku pa ponekad podijeliti svoja razmišljanja s nama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisala sam ja i prije ovakve postove, nije ovo prvi. Drago mi je da ti se post svidio!

      Izbriši
  3. Zao mi je sto si zbog borica odustala objaviti post. Borice nas sve cekaju i ja bas volim vidjeti kako se lijepo zene sminkaju u svim godinama!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nije samo zbog borica, osvjetljenje isto nije bilo najbolje. Ali zato ću staviti sliku na FB stranici bloga!

      Izbriši
  4. Primjer rasporeda obaveza bi bilo jako zanimljivo vidjeti jer nas ima još izgubljenih u nedostatku vremena...možda i post na tu temu.
    A bilo bi lijepo vidjeti i taj look sa prisutnim borama jer ima i nas 40-o godišnjakinja koje pratimo blogove.
    I,da kriva sam što se nekomentiranja tiče.:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da me čitateljice moje generacije prate!
      Hvala vam na prijedlozima

      Izbriši
  5. Maro Marice, dušo i srce, vjeruj da nema ništa loše kod tebe, vjerujem da svi tako misle i bez ustručavanja sa objavljivanjem svojih lookova, oni su dio tebe i bez obzira na godine i borice, super izgledaš i bez brige :)
    Samo nastavi biti kakva jesi, pusa iz Zagreba :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kike moja, još si mi i pjesmicu otpjevala! što više mogu poželjeti???
      Hvala ti na podršci! dok se ti smrzavaš u metropoli, ja guštam na buri i suncu :)

      Izbriši
  6. Evo ja ću probiti led. :) Meni se čini da si previše kritična prema sebi :) Ja ti se divim kako uspiješ i blogati uz obitelj, posao, čitanje, uživanje u hobijima... Polovina moje obitelji je u nastavničkim vodama i znam koliko taj posao oduzima vremena van učionice, posebno kad su maturalne zabave u pitanju.

    Nemoj se ustručavati svojih lookova s boricama, one su prirodne. :) Mene osobno odbijaju fotošopirani lookovi iz kojih je lako zaključiti da je previše toga uklonjeno, ne zbog fokusa na nijanse ruža/sjenila/pudera nego zbog težnje da čitatelji misle da čitaju blog lica s naslovnice... časopisi i TV reklame su nam dovoljno iskrivili sliku ljepote i zbog toga mislim da bi bilo bolje da imamo više stvarnih slika cura i žena "iz susjedstva".

    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lorelai (vaše ime me odmah podsjetilo na nekad moju omiljenu seriju Gilmorice!).
      Ne sramim se ja svojih bora, nego mislim da čitateljicama te lookove neće biti zanimljivo gledati. Ali, vidim da sve čitateljice žele vidjeti moj look, pa obećavam da će biti uskoro

      Izbriši
    2. Zanimljivo je itekako, nisu sve čitateljice klinke. :) Vidjela sam look na blogu, jako lijepo izgleda!

      Izbriši
    3. Hvala ti, mada ja sa tim fotkama nisam zadovoljna

      Izbriši
  7. Odmah na početku uzet ću si tu privilegiju da ti se obraćam sa ti, isključivo zato što sam stekla dojam da ne želiš praviti razliku između sebe i nekih mlađih blogerica. Posebno želim prokomentirati ovaj dio " Fotka kao da vrišti „što ti stara tražiš tu?“.". Ja sam uvjerena da beauty blogove ne čitaju samo cure od maksimalno 16 godina, a sve i da samo one čitaju, to ne znači da ti moraš odustati od dijeljenja svog truda s njima.
    Svaka dobna skupina zahtjeva različitu njegu kože, te različite stilove šminkanja. Svaki novi blog kojeg pokrene cura od 20 godina je samo još jedan u nizu blogova s puno šarenih makeup lookova, slatkih pletenica i drugih frizura, te ostalih stvari koje muče jednu 20-godišnjakinju. Ti imaš privilegiju biti drugačija, imaš privilegiju pokazati tim istim curama da odrastanje zapravo nije ništa strašno i da će i za 10 ili 20 godina sve biti isto, par bora više manje. Malo sam se previše raspisala, ali poanta je, godine su nebitne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja stvarno ponosno nosim svoje godine, a to što se u duši osjećam mlado valjda je zbog toga što sam cijeli dan okružena srednjoškolcima!
      Sa svim što si rekla se slažem. svaki blog ima svoju publiku, pa tako i moj.
      Jednom sam, dok još nisam pisala blog, par dana tražila postove o anti-age kremama i nisam ga uspjela pronaći. Obećavam, lookova će biti!

      Izbriši
  8. Jako mi je drago citati ovakve "privatne"postove,imam osjecaj kao da te poznajem i da pijemo kavicu.Pratim te od samog pocetka(Yves Rocher gel za tusiranie,hehehe) i mogu ti reci da sam primijetila VELIKI napredak od pocetka do danas.Kao sto sam ti vec i rekla,izgled bloga mi je sad super i slike su mi odlicne,puno bolje nego prije.Znala sam da si u skoli,ali ne da si razrednica?Obicno mi je asocijacija na razrednike neka stara osoba(vjerojatno zato sto sam imala uvjek neke,penzice za razrednike,hahaha).Ja sam za jos ovakvih neobaveznih postova,naravno kad imas vremena .Pusa sa Hvara!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo lipa moja, tvoj komentar je konačno ugledao svjetlo dana! Drago mi je da me pratiš i da ti si primijetila pozitivne promjene na blogu. Trudit ću se da sve bude još bolje!
      Za još ovakvih postova ti ne mogu obećati, oni nastaju brzinski, u trenutku
      inspiracije. Pusa iz St

      Izbriši
  9. Sve sam pročitala! :)
    Ovako, da ne zaboravim sve :)
    Mislim da ti blog izgleda dobro. Ako želiš poboljšati kvalitetu slika, dok ne izbudgetiraš bolji fotić, koristi bepslatne web alate. Meni je najbolji za toPicMonkey http://www.picmonkey.com/- gdje besplatno uploadaš, cropaš, posvijetliš, uvećaš, dodaš zasićenje i temperaturu i hajlajte i whatnot. Razmisli o tome.
    Osim tog, bilo bi super kad bi linkove koje stavljaš uredila da se otvaraju u novom prozoru, da mi tvoj post ne nestane ( sad sam kliknula na Trubicu pa sam to skužila.)
    Kužim da vidiš "problem" u različitim lookovima, ali mislim da ti to ne bi trebao biti problem. Ti nikad ne glumiš da si klinka, a i čitateljstvo nije sve u srednjoj školi. Zamisli koliko ima žena starijih od 30 koji bi baš čitali nekog tko nije student i gledao kako se može srediti..trebaš samo naći svoju marketinšku nišu. A kako se kod nas žene vole uređivati neovisno o godinama, imaš odličnu priliku biti skoro pa pionir na ovom području :)
    Pokaži se, ženo, lijepo izgledaš, lijepo se šminkaš ( vidjela sam tvojih par slika)!!
    eto, toliko od mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Zuba na iscrpnom komentaru!
      Ovo sa linkovima ću još danas srediti!

      Izbriši
  10. Dobro si to rekla, sve je manje komentara. U mom slučaju to je zato što često čitam postove s moba ili tableta, a taaako mi je tlaka pisati na touch screen :D
    Ja si pišem popis nekakvih tjednih obaveza i to mi dosta pomaže. Što ne napravim, prebacim na sljedeći tjedan. Glavno da imam nekakvu kontrolu nad svime time. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno te razumijem što se tiče tipkanja na mobitelu.
      Moram početi sa zapisivanjem obaveza i planiranjem...vidim da ovako ne ide

      Izbriši
  11. lijepo je procitati ovakav post gdje je netko unio sebe i svoje misli, imam filing kao da smo na kavi onda. i post se procita brzinom munje :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Sve pročitala. Shvaćam nedostatak vremena,i kod mene je slična situacija. Nemam doma neta pa postove pišem samo kada sam kod dečka. Što me ljuti jer bi željela puno više postova pisati ali eto. Voljela bi vidjeti lookove, priznajem da takve postove guštam čitati. Najiskrenije volim te čitati i samo nastavi tako.....iako čitam puno puta ne ostavim komentar...ali svakako čitam :*

    OdgovoriIzbriši
  13. Nestao mi komentar!Uglavnom,gustam te citati i samo tako nastavi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, drago mi je da voliš čitati moje postove

      Izbriši
    2. Izgleda da je i moj komentar nestao, ili je otišao u spam :( Provjeri, tko zna koliko se još lijepih komentara na tvoj rad krije negdje na blogu! :)

      Izbriši
    3. Bila si u pravu! nešto sam petljala po postavkama bloga, a kako sam još nova na Bloggeru, komentari se nisu prikazali! A ja sva tužna jer nema komentara......

      Izbriši
    4. Pretpostavila sam da je do Bloggera, drago mi je da si ih uspjela "izbaciti" van. :) Ali i kad nema komentara, to ne znači da nitko nije pročitao niti da tekst ne valja, češće je u pitanju to da čitatelji nemaju vremena tipkati komentar, ne da im se ponavljati što je netko prije napisao, čitaju s mobitela pa je malo teže tipkati na touch i sl. Sudim po sebi :D Koliko sam postova pročitala... a komentiram možda svaki stoti.

      Izbriši
    5. Znam...ja ne čitam postove preko mobitela, ali mi se zna dogoditi da mi se ne da tipkati odgovor :)

      Izbriši
  14. Što se tiče komentara, neda se svima komentirati a često nemaju inspiraciju što ne znači da nisu pročitali tvoj post pa se radi toga nemoj uzbuđivati. Što se tiče postova s lookovima, ja obožavam pokazivati svoje bore, svoje nesavršeno lice jer sam sigurna da ima još mnogo takvih i zašto ne bi podijelila kojitrik s ostalima. Kome se gledaju mlade i savršene djevojke ima puno mjesta gdje to mogu vidjeti, tako da samo piši i radi ono što ti je na srcu a ne "kako bi trebalo" i što će drugi reći/misliti.

    OdgovoriIzbriši
  15. Draga Marijana, za početak, tek sam sada otkrila da ste promenili adresu :D
    Ovde ste otvorili baš puno tema, nekih o kojima se već puno pisalo i nekih koje su interesantne i inspirativne.

    Ako vam prikaz look/ova pričinjava zadovoljstvo, ja vas podržavam u objavljivanju i takvih postova. Zašto bi sve blogerke morale da budu mlade i lepe? Po meni to je prosto glupo. Poznajem nekoliko njih, sto pisaca, sto novinarki, koje pisu sjajne blogove a mogu da mi budu mame. Uostalom, sigurna sam da imate poprilično iskustvo što je uvek jedna od onih nemerljivih prednosti :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga jelena, hvala ti na lijepim riječima!
      Kada sam mijenjala domenu bloga stavila sam obavijest na FB stranici, sigurno si to propustila...nema veze, glavno da si me pronašla!

      Izbriši
  16. Sad mi je totalno čudno kad znam da ste razrednica maturantima, nekako drugačije gledam na vas, u smislu.... Sad razmišljam kako bi bilo to da moja bivša razrednica ili neka od profesorica otvore blog... Totalno mi je to simpatično i drago za čuti! :D Ja bih rado da napišete nešto o svom poslu, iskustvu, organiziranju maturalne, maturalnih putovanja, o tome vole li profesori sve učenike jednako, o nepravdi u školi, o tome kako profesori gledaju na ljubavne parove u razredu... hahah, ima pitanja na koja sam uvijek htjela čuti odgovore od profesora :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Stela, molim te, nemoj mi govoriti "vi"!
    Da, ima puno tema vezanih za školu, na maturalna putovanja nisam nikada išla....hvala ti na temama koje si mi predložila!

    OdgovoriIzbriši