petak, 11. srpnja 2014.

DERMALOGICA: Daily Microfoliant

Poznatu američku firmu Dermalogica otkrila sam kada se otvorio njihov dućan DermaCare u Splitu.
Slučajno sam ušla u minimalistički, a opet lijepo uređen dućan i naišla na ljubazno osoblje. Ispričala sam im svoj problem masne kože, koja je u tom periodu, zbog hormonalnog poremećaja, bila u dosta lošem stanju. Ljubazno su me savjetovale, nudeći mi hrpu testera da prvo isprobam odgovaraju li mi njihovi proizvodi s obzirom da su proizvodi dosta skupi.
„Kupili“ su me tom gestom, jer iskreno, ne znam u kojoj parfumeriji ili ljekarni vam prvo ponude testere na isprobavanje. Od tada, a prošle su četiri godine, postala sam njihov vjeran kupac.

Dermalogica ima odlične proizvode za sva stanja kože. Proizvodi su višeg cjenovnog ranga, ali u  njegu lica isplati se uložiti u kvalitetne proizvoe.

Donosim vam recenziju meni najdražeg pilinga za lice Daily Microfoliant. On spada u liniju proizvoda MediBac Claring , koji su namijenjeni upravo liječenju akni kod odraslih osoba i spriječavanju prekomjernog lučenja sebuma.


Daily Microfoliant je nježan, mehanički piling, namijenjen svim tipovima kože.

Pakiran je u tvdoj, plastičnoj,bijeloj bočici sa sivim čepom. Inače, tako su pakirani svi Dermalogica proizvodi.



Tekstura pilinga je sitno mljeveni, bijelog praha koji je zapravo, enzimski prah na bazi rižinih mekinja.


Prema uputi na pakiranju, pola žličice ovog praha pomiješa se sa malo vode. Ja stavim cijelu žličicu praha, da bi mi bilo dovoljno za piling cijelog lica i vrata.



Treba paziti sa dodavanjem vode, jer ako dodate previše vode, dobit će te rijetku smjesu koja neće napraviti svoj posao na licu.
Dodavanjem vode nastaje smjesa koja otpušta papain, salicilnu kiselinu i enzime riže koji vrše mikrofolijaciju. Smjesa se nanese na prethodno očišćeno lice (važno je izbjegavati nanošenje na područje oko očiju!) i nježno se masira jednu minutu. Nakon toga, lice se isprere vodom. Piling je tako nježan, da se može koristiti svakodnevno. Ja ga na dnevnoj bazi koristim ljeti, a u ostatku godine 2-3 puta tjedno.

Sastav:

IMG_1484 A

Moje mišljenje:
Daily Microfoliant je meni jako drag piling za lice. Već nakon par tjedana korištenja, primijetila sam da mi je lice čistije i da su pore sužene. Odmah nakon nanošenja pilinga, moja koža je čista i osvježena. Što se tiče hiperpigmentacije, postojeće mrlje na licu nisu nestale ali nije došlo ni do pojavljivanja novih. Koristit ću ga i dalje jer imam osjećaj da mi najbolje odgovara od svih pilinga za lice koje sam probala.

Daily Microfoliant možete kupiti u DermaCare – Donaldova 5 u Splitu, kao i u ostalim njihovim dućanima širom Hrvatske.
Također, kupovina je moguća i putem Dermalogica web-shopa (link je ovdje).
Cijena ovog proizvoda je 90kn za 19g. ili 355kn za 75g.



JESTE LI KORISTILI DERMALOGICA PROIZVODE?
 KOJI NJIHOV PROIZVOD VAM JE NAJDRAŽI?

Broj komentara: 14

  1. Daily Microfoliant je moj dugogodišnji HG piling i nema mu ravnog i napisala sve što i ja o njemu. Inače, super je tu pastu malo ostaviti kao masku na licu kako bi enzimi odradili bolji posao i stisnuli pore. Postoji i veće pakiranje koje je isplativije, a od Dermalogice nema što nisam probala. Obožavam taj brend:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je isto drag. Nisam puno proizvoda isprobala, samo dva, ali sam super zadovoljna

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan! Tako mi je žao što ga nemam više :( Ali nabavit ću ga opet, kad tad :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam još ništa isprobala od Dermalogice, skupi su pa ih nekako zaobilazim, ali želja mi je jednom isprobati nešto od njihovim proizvoda za suhu kožu.

    OdgovoriIzbriši
  5. A Girl in Berlin12. srpnja 2014. u 02:33

    Nisam isprobala ništa od Dermalogice. Nekako uvijek mislim kako je to agresivno za moju kožu pa niti ne gledam njihove proizvode.

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa ova mala bočica i nije tako skupa, a stvarno traje

    OdgovoriIzbriši
  7. Ma samo otiđi u njihov dućan, dobiti ćeš testere i preporuku za suhu kožu

    OdgovoriIzbriši
  8. Oni imaju proizvode za sva stanja kože. Dobiješ preporuku i testere, pa probaj

    OdgovoriIzbriši
  9. DA definitivno dobar piling...cesto mu se vracam..imala sam i nekoliko Dermalogica gelova za umivanje ali nešto bez cega definitivno ne mogu je Dermalogica overning clearing gel ovo mi je treći u godini dana..od kako ga koristim svako vece ili svako drugo nisam imala upaljenu aknu...cak ni neznam, jer sam ga sama uzela na svoju ruku, smije li se salicilna kiselina tako redovito i dugo koristiti ali meni ništa loše nije napravila...nego sve najbolje

    OdgovoriIzbriši
  10. Baš ću probati taj gel za umivanje koji preporučuješ!

    OdgovoriIzbriši
  11. Davno prije u jednom Spa centru u Splitu gdje koriste Dermalogica proizvode su me upoznali sa njihovim gelovima za umivanje. Ja sam tamo uzela jedan ultra lagani neznam tocno koji je bio ..sada prije kupnje ih istražim na službenoj Dermalogica hrvatska web shop stranici..uglavnom najviše u sjecanju kao dobar mi je ostao Special cleansing gel...ali trenutno koristim Aminogenesis..isto dobar i jeftiniji...

    Cini mi se da bi i Dermalogica tonic bio dobar...nisam probala ali bi rado.
    Koliko sam skužila i po cijeni bi bili li la sa drugima koje sam koristila, samo po mililitraži puno manji...ali ja kad mi se nešto sviđa onda to pažljivo koristim i štedim. Dok sad imam...jedne druge marke koji mi nije ništa posebno pa se zalivam sa njim samo da što prije potrošim tako da možda i dođe na isto.

    OdgovoriIzbriši
  12. U pravu si, bolje kupiti nešto kvalitetno, skuplje, pa štediti.Ja bih toliko njihovih proizvoda još htjela isprobati......možda bude neko sniženje!

    OdgovoriIzbriši
  13. Za svaki bolji proizvod isplati se itekako štediti,to onda nije bačen novac,bar ja tako razmišljam.Uz to nije na odmet pratiti recenzije i blogerice koje lijepo pojasne i nauče nas mnogim stvarima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se draga! Za učinkovit i kvalitetan proizvod vrijedi štediti

      Izbriši