ponedjeljak, 3. prosinca 2018.

OLIVAL: SILK ON silikonski serum za kosu


Rijetko pišem o njezi kose jer je moja njega jako jednostavna. Koristim lagane šampone za kosu koji mi ne nadražuju vlasište, te maske za kosu čije recenzije možete pročitati OVDJE, OVDJE, OVDJE.
Smatram da je za zdravu kosu najvažnije redovito šišanje jer vam u protivnom nijedan proizvod neće pružiti odgovarajuću njegu. 
Što se tiče stiliziranja kose, redovito je peglam, rijetko koristim neki proizvod koji štiti kosu od topline pegle. 
Danas vam donosim recenziju Olival Silk On silikonskog seruma za kosu koji sam dobila na testiranje.



Opis proizvoda:
"Ovaj serum kosi daje sjaj i punoću, zaglađuje površinski sloj kose i ispucale vrhove, te bez mašćenja pomaže u stiliziranju frizure."

Serum dolazi u staklenoj prozirnoj boci od 30ml. Proizvod se dozira pomoću pumpice koja radi bez prijekorno. 


Tekstura mu je tekuća ali prilično gusta i ima predivan miris koji ostaje na kosi.


Sastav:
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Phenyl Trimethicone, Parfum.

Cyclopentasiloxane omekšava kosu i puno je lakši od ostalih silikona.
Dimethiconol je najteži od svih silikona koji se koriste za njegu kose. Pruža najveći efekt zaglađivanja kose, ali ga je također teže isprati. 
Phenyl Trimethicone  čini kosu mekom.

Silikon je jedan od najčešćih sastojaka proizvoda za njegu kose. On na kosi stvara tanki vodootporni sloj koji ju čini manje poroznom. Dolazi u obliku spreja, kreme ili seruma.
Kod korištenja silikonskih preparata za njegu kose morate biti oprezni s količinom proizvoda koji koristite. Uvijek koristite malu količinu proizvoda i stavljajte ga samo na vrhove kose, nikako blizu tjemena ili cijelom dužinom kose. Ako pretjerate sa ovim proizvodom kosa će vam biti teška, slijepljena i izgledat će masna.

Olival Silk On silikonski serum stavlja se nakon pranja kose samo na vrhove na mokru ili suhu kosu.
Ja sam ga koristila nakon pranja, sušenja i peglanja kose. Doslovno dvije pumpice seruma razmazala bih među dlanove i stavila na vrhove kose. 

Moje mišljenje:
Prilikom korištenja ovog seruma primijetila sam da su mi vrhovi zaglađeni što odmah cijelu frizuru čini ljepšom i urednijom. Meni se kosa kada puše bura jako naelektrizira i što bi narod rekao "svaka dlaka vodi svoju politiku". Tu mi ovaj serum pomogao jer lijepo zagladi vlasi, a ne masti kosu.
Napominjem, štedljivo koristite ovaj serum jer ovdje definitivno vrijedi manje je više. Također, ne očekujte da će vam serum pomoći kod rješavanja ispucalih vrhova kose, to nije njegova zadaća. On će vrhove zagladiti, pa će ljepše izgledati.
Olival Silk On silikonski serum možete kupiti u drogerijama po cijeni od 49,90kn.

PR proizvod

Koje preparate u njezi i stiliziranju kose vi koristite?
Imate li neku preporuku?


2 komentara

  1. Imam ga još od prošle godine,pa nisam sigurna jesu nešto mijenjali ali moram priznati da mi i nije ništa posebno.Ja na mokru kosu stavljam organix ulje i poslije feniranja bude savršeno glatka i mirisna.Ovaj serum stavim nakon peglanja samo kada idem negdje van i u pravu si manje je više

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam je li ovo nova formula seruma.
      Drago mi je što si pronašla proizvod koji ti odgovara ;)

      Izbriši