ponedjeljak, 27. kolovoza 2018.

MOJ LJETNI MAKEUP #1


Ljeto, sunce, more, dobra njega kože...meni ne treba ništa više. Makeup? Šminkala sam se par puta i to minimalno. 
Ako vas zanima na što se svelo moje ljetne šminkanje, nastavite čitati post.



Za dnevne i večernje izlaske puder je obavezan (moram prekriti hiperpigmentacijske mrlje na licu). To je obavezno mineralni puder. Svako ljeto koristim moj omiljeni Jane Iredale PurePressed Base Mineral Foundation, puder u kamenu.

Ovaj puder daje lagan osjećaj na licu, pruža odličnu spf zaštitu i smanjuje vidljivost pora i bora.
Nakon stavljanja mineralnog pudera lagano pošpricam lice sa Jane Iredale Prommisst hidratacijskim sprejem. Sprej sadrži ekstrakt nara koji je snažan aktioksidans. Uloga mu je da stabilizira minerale te tako koži daje divan završni izgled.


Prekrivanje mojih istaknutih podočnjaka je uvijek neophodno, a već mjesecima koristim Estee Lauder Double Wear Stay-In-Place korektor SPF 10.

Korektor je pakiran u tubi i ima spužvasti aplikator kojim se može precizno staviti na bilo koju nepravilnost na licu. Ja sam ga isključivo koristila za prekrivanje podočnjaka. Pruža srednju pokrivenost, lagan je na koži i ostavlja prirodni satenski finish.




Sviđa mi se ovaj korektor jer stvarno dugo ostaje na licu bez da se nakupi u borama. Nijansa koju imam je Medium 3C.
Ne sviđa mi se što pomoću aplikatora ne mogu iskoristiti sav proizvod iz tube, a cijena mu je oko 220kn pa je šteta proizvod ne potrošiti do kraja.


 Kada su rumenila u pitanju najviše sam koristila MAC Petal Power Mineralize Blush (recenzija) u koji sam još uvijek zaljubljena i koji mi je bio ujedno rumenilo i higlighter.

Također, jako mi je drag Nyx Away We Glow Illuminating Powder u nijansi Crushed Rose. 


Nyx Away We Glow Illuminating Powder je proizvod koji sadrži četiri nijanse praškastog rumenila od kojih su tri nijanse mat, a jedna nijansa u sebi ima sitne zlatne čestice

Tekstura proizvoda je meka, praškasta i minimalno se trusi pri apliciranju. Nijanse se mogu koristiti posebno, ali mislim da je to malo teže izvesti jer nijanse nisu fizički odvojene u pakiranju. Kada prođete kistom pokupite sve nijanse i meni ovo rumenilo kao takvo najljepše izgleda na licu.


Na licu rumenilo izgleda prirodno i daje suptilni sjaj koži. Pigmentiranost nije vrhunska pa će te ga morati nadograditi do željenog intenziteta. U stvari, ovo rumenilo puno bolje na meni izgleda kada mi ten nije taman, ali iz nekog razloga ja sam ga koristila ovo ljeto u dnevnoj varijanti.
Ne razumijem zašto se rumenilo zove „illuminating powder“ kada pruža samo suptilan sjaj na licu. Cijena proizvoda je oko 80kn.


Za obrve sam koristila kao i uvijek gel koji ih samo zagladi i malo izjednači njihovu boju. Trenutno ima trend IT UP Brow Gel Filler, koji je jednako dobar kao Catrice ili Essence proizvod iste namjene o kojima sam vam pisala OVDJE.


Ovo ljeto sam testirala novu Douglas Mini Maxi maskaru za oči. Ova maskara je u zadnje vrijeme dosta popularna u beauty svijetu. Nije vodootporna jer ja ni ljeti takve maskare ne koristim. Pakirana je u jednostavnu, simpatičnu pinky tubicu. Posebnost ove maskare je što ima malu silikonsku četkicu koja može doprijeti i do najmanjih dlačica. Fumkcija joj je da pruži veću gustoću trepavicama i to zaista i radi. Kako su moje trepavice „jadne“, pored volumena treba mi maskara koja ih vizualno produžuje, tako da mogu reći da je Mini Maxi za moje potrebe nedovoljna. Moram je potrošiti i naravno da ću je koristiti, ali imala sam i boljih primjeraka. Cijena maskare je 99,90kn. 


Kada sam bila raspoložena (možda svega par puta) koristila sam Artdeco High Precision Liquid Liner u smeđoj nijansi 03.
Obožavam ovaj eyeliner jer se lako aplicira (imala sam ga već u crnoj nijansi). Smeđa nijansa je dosta tamna i mojem licu bolje odgovara jer pogledu pruža mekoću.



Dolazimo do meni najdražeg dijela, a to su ruževi. Iako imam skupinu „ljetnih“ ruževa, odmah na početku ljeta sam se zaljubila u Dior Rouge ruž za usne u nijansi Actrice 028. 



To je predivna narančasto-crvena nijansa koja tako lijepo osvježi lice da vam ostatak makeupa može biti minimalan.
Tekstura je kremasta, jako ugodna na usnama. Postojanost je srednja, trebat će te ga češće obnavljati. Dugo nisam voljela neki ruž kao ovaj. 


Par puta sam koristila još jedan ruž pa bi ga bilo fer spomenuti. To je Yves Roche Grand Rouge Elixir tekući ruž u nijansi 108. 


Znate da ja nisam ljubiteljica tekućih ruževa, ali ovaj ruž se savršeno aplicira, doslovno u hodu. Tekstura pruža divan osjećaj na usnama. To je neka polu mat tekstura koja uopće ne isušuje usne zahvaljujući ulju kamelije koje sadrži. Postojanost ruža je odlična, sve će preživjeti što popijete i pojedete, a nijansa će tek malo ravnomjerno izblijediti.



Nijansa 108 je nešto između berry i crvene...nije tamna, dovoljno je svježa i lijepo istakne usne. Naravno, i ova nijansa odlično pristaje uz minimum makeupa što mi je ovo ljeto očito bilo jako važno.
Cijena ovog tekućeg ruža je 99kn.

Na kraju ovog dugog posta evo jedna slika na kojoj možete vidjeti kako to izgleda (u prvom planu je Nyx rumenilo).



Kakav ste vi makeup najčešće nosile ovog ljeta?

4 komentara