srijeda, 4. travnja 2018.

L.O.V. vs CATRICE tekući puder



Više od dva mjeseca testirala sam L.O.V. Extraordinary Perfecting Fluid Foundation jer nikako nisam mogla formirati konačno mišljenje o njemu. Za to vrijeme ste već na puno beauty blogova mogli čitati recenziju ovog pudera, pa sam ga ja odlučila kroz recenziju usporediti sa Catrice HD Liquid Coverage tekućim puderom (recenzija).
Catrice i L.O.V. sestrinski drogerijski brendovi različitog cjenovnog ranga, pa mi usporedba ovih pudera ima smisla.

Krenimo od pakiranja





L.O.V. Extraordinary Perfecting Fluid Foundation ima puno elegantnije i po meni ljepše pakiranje. U plastičnoj kutiji na „dva kata“ dobijete ogledalo i spužvicu za aplikaciju pudera.


Doziranje pudera je za mene jako neobično (imate uputu). Morate više puta pritisnuti na određeno mjesto na ambalaži kako bi se pojavio puder. Iako neobično, ovakvo pakiranje mi se pokazalo nepraktično. Ne može se precizno dozirati potrebna količina pudera, a i proizvod isprlja ambalažu koju onda nakon svakog korištenja morate prebrisati vlažnom maramicom.
Dakle, ambalaža Catrice HD Liquid Coverage tekućeg pudera je manje atraktivna ali puno praktičnija.


Tekstura L.O.V. Extraordinary Perfecting tekućeg pudera je puno gušća, teže se nanosi i blenda na licu.
Ja sam navikla tekući puder nanositi ovalnom četkom koja u par poteza razmaže puder po licu. Kod L.O.V. pudera to nikako nisam mogla. On je gust i dosta se brzo suši tako da sam ga na lice jedino uspjela aplicirati pomoću kista (beauty blender također nije surađivao sa ovim puderom). Uglavnom, treba mi puno više spretnosti, pažnje i blendanja kako bi ovaj puder izgledao lijepo na licu.
Kod Catrice pudera takvih problema nema jer se on nanosi jako lako i brzo.


Na donjoj slici vidite kako L.O.V. puder izgleda na mom licu.


 L.O.V. puder predstavljen je kao full coverage puder sa hidratantnim svojstvima.
Samim tim pruža bolju prekrivenost nego Catrice puder. Prekrivenost se malo gubi tijekom dana. Nakon otprilike 5 sati počinje mi se sjajiti T zona, ali tako je sa većinom pudera pa mu to ne uzimam kao manu.

Što se tiče osjećaja na licu osobno mi je puno ugodniji Catrice puder kojeg uopće ne osjećam jer se u potpunosti stopi sa mojom kožom.
Ne kažem da će te sa L.O.V. puderom dobiti masku na licu, ali ja ga obavezno moram setirati zato što ima satinski završetak, koji mojoj koži daje  sjaj i ostaje malo ljepljiv nakon apliciranja.

Velika prednost L.O.V. pudera je što ima SPF20 dok Catrice puder ne sadrži zaštitni faktor.

L.O.V. Extraordinary Perfecting tekući puder dolazi u 4 nijanse što nekim osobama može biti problem. Nijansa koju ja imam je 025 Sand Sophistication koja mi savršeno pristaje.
Nisam imala problema sa odabirom nijanse ni kod Catrice pudera (moja nijansa je 040 Warm Beige ) koji također dolazi u 4 nijanse.

Količina proizvoda koju dobijete kod Catrice pudera je 30ml, a kod L.O.V. pudera 12ml.  
Cijena pudera se puno razlikuje: Catrice puder košta 56kn, a cijena L.O.V. pudera je 117,90kn.

Najvažnije, niti jedan od ova dva pudera nije mi izazvao nered na licu.


PR proizvod

Drage moje, vama ostavljam na izbor koji od ova dva pudera ćete kupiti. 
Ako ste probali oba pudera, slažete li se s mojom usporedbom?





2 komentara

  1. Meni osobno više se sviđa Catrice puder,cjenovno prihvatljiv i svakako praktičniji od L.O.V. pudera kod kojeg mi se ne sviđa ambalaža.Catrice puder mi je odličan,bez obzira što nema spf se može nadomjestiti kremicom u podlozi

    OdgovoriIzbriši