srijeda, 16. kolovoza 2017.

L`ERBOLARIO: Frescaessenza EDP


Moja ljubav prema L`Erbolario proizvodima počela je davno, a traje još i danas. Među njihovim proizvodima uvijek nađem nešto za sebe. Već sam pisala recenziju mojeg najdražeg proizvoda Marmelade za ubrzano tamnjenje (recenzija).
L`Erbolario je poznat po kvalitetnim parfemskim vodama povoljne cijene.
Danas vam donosim recenziju jedne predivne parfemske vode koja je kao stvorena za ljetnje vrućine. Frescaessenza EDP na police ljekarni pojavila se 2015.-te godine, a ja sam je otkrila prošlo ljeto. 



Piječ „fresca“ obećava nešto svježe, zelena boca u koju je miris upakiran također priziva svježinu. Točno kako sam pretpostavila ovo je čist, svjež cvjetno-voćni miris.
Gorne note: žuta mandarina, Petit grain, Lajm i ružičasti papar
Srednje note: jorgovan, majska ruža, iris
Bazne note: sandalovina, mošus i cedar


Ova predivna kompozicija voća i cvijeća stapa se u svjež i prilično nježan miris kojeg je lako zavoljeti. Prilikom otvaranja dosta se osjeti miris papra, ali nakon nekog vremena na koži se razvije u pomalo kremast miris. Ničega tu nema previše, sve je pažljivo dozirano i nijedan sastojak nije nametljiv.
 Iako kažu da je ovo miris za sva godišnja doba, ja ne mislim tako. Bio bi mi „prelagan“ za zmu. Ovo je prava ljetna osvježavajuća bomba u kojoj nijedan sastojak previše ne dominira, tako ako ne volite citrusne note, nemojte bježati od ovog mirisa.
Meni je dugotrajan na koži, njegova svježina javlja se u valovima tijekom 5-6 sati. 
Skladan, miris koji dugo traje i koji se pojačava s vremenom, otkriva svoju duboku i obnavljajuću srž.


4 komentara

  1. obožavam lerbolarijiće <3 kao što si viđela, nedavno sam ubola davnoželjenu Ambraliquidu, a obožavam te njihove tople unisex-puderasto-začinske neklasično-parfemske kompozicije; pogotovo papavero i bijeli čaj... nisam se još odlučila na koji ću se sljedeći namjerit, ako nisam sigurna, kupim prvo sapun da vidim jel mi paše hahaha <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam da ti voliš L`Erbolario mirise ;)
      Probaj za zimu Iris ako voliš puderaste parfeme

      Izbriši
  2. Moram ga pomirisati <3
    Slavni Iris me uopće nije oduševio :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme, ja obožavam Iris nositi zimi!
      Eto, kako smo sve različite...

      Izbriši