srijeda, 1. veljače 2017.

BALEA: Professional šampon za dubinsko čišćenje kose

Ovaj šampon sam ciljano kupila jer sam pročitala puno pozitivnih recenzija o njemu. Radi se o šamponu namijenjenom svim tipovima kose koji vam neće pružiti njegu kose, ali će zato temeljito očistiti vlasište. Neka moja logika mi je govorila da bi svaki šampon morao temeljito očistiti vlasi i vlasište! Očito sam bila u krivu. Šamponi danas sadrže hrpu sastojaka koji rješavaju jedan problem, a izazivaju drugi.

Zato je važno znati da rutinskim pranjem kose postižemo da nam vlasi budu čiste, svilenkaste i općenito da nam kosa lijepo izgleda. Naravno, tu su još namjenski šamponi koji nam pružaju odgovarajuću njegu već prema tipu i trenutnom stanju kose. Međutim, povremeno je potrebno i temeljito oprati vlasište na kojem se vremenom stvaraju naslage ostataka šampona za suho pranje kose, preparata za stiliziranje i kamenca iz vode. Koristeći šampone za dubinsko pranje kose omogućavamo tretmanskim proizvodima da bolje prodiru kroz vlasi kose.





Sastav:

Šampon sadrži fitokeratin i mentol. Keratin je vlaknst protein koji daje snagu i elastičnost strukturi vlasi izvana i iznutra. On je vaš najbolji saveznik za lijepu i zdravu kosu.
Fitokeratin je keratin biljnog  podrijetla koji njeguje vlasište, a također smanjuje opadanje kose i njeno maštenje.
Ne sadrži silikone, dermatološki je ispitan i pH je neutralan.


Balea Professional šampon za dubinsko čišćenje kose dolazi u tubi od 200ml i ako ga pravilno koristite trajat će vam dugo.

Naime, ovaj šampon nije preporučeno koristiti kod svakog pranja kose jer je može dodatno isušiti. Dovoljno ga je koristiti 1-2 puta mjesečno ovisno o tipu kose koji imate. Kako ja imam osjetljivo vlasište i relativno masnu kosu (perem je dva puta tjedno), ja sam ovaj šampon koristila 2 puta mjesečno.
Tekstura šampona je dosta vodenasta, bezbojna i šampon je blagog, ugodnog mirisa. 


U uputama piše kako je dobro šampon ostaviti 1-2 minute da djeluje i tek ga onda isprati. Ja to nisam radila, bilo me strah da mi ne ošteti vlasište. Također, nije potrebno dvosturko šamponiranje jer će vam dodatno isušiti kosu.
Nakon pranja kosa je kruta i dosta zamršena. Ne pokušavajte je odmah počešljati jer će to dovesti do pucanja vlasi kose. Stavite neku dobru masku za kosu i nastaviti sa uobičajenim stiliziranje. 

Moje mišljenje:
Ovaj šampon stvarno radi nešto dobro za moju kosu! Prvo sam primijetila da mi se kosa manje masti i sada je dovoljno pranje jednom tjedno.
Kosa je mekša na dodir i općenito djeluje bolje. Nestalo je perutanje i svrbež vlasišta.
  
Balea Professional šampon za dubinsko čišćenje kose je već dugo u prodaji i znam da vam ovim postom nisam otkrila toplu vodu. Ali morala sam podijeliti svoje oduševljenje s vama.
Ako ga već niste koristiti imate moju preporuku za njega!

Cijena šampona je oko 20kn i možete ga kupiti u svim DM dućanima.

Koristite li šampone za dubinsko pranje kose? Kakva su vaša iskustva?

Broj komentara: 13

  1. Nisam nikada koristila ovakve šampone,uvijek sam na nekakvim profesionalnim salonskim šamponima jer je moja kosa takva da joj je potrebna extra njega iz iskustva već znam.Ipak za dubinsko pranje bi trebala posegnuti i za ovakvim šamponima jer čujem takodjer da su odlični,a uloženo malo para.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su najgori salonski šamponi...od njih mi se kosa uvijek brzo masti.

      Izbriši
  2. Trošim već drugo pakiranje i koristim ga jednom do dvaput mjesečno i u potpunosti se slažem sa svim što si napisala.��

    OdgovoriIzbriši
  3. Morat cu ga probati.
    Mislim da nije lose jednom do dva puta mjesecno pruziti kosi takav tretman.

    OdgovoriIzbriši
  4. Dugo već razmišljam da li mi treba ili ne treba...
    Probaću ga, nek ide život :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš mi je drago da sam pročitala ovu recenziju, kupujem prvom prilikom i nadam se da ću biti zadovoljna! 😊

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja nisam ni srela ovaj šampon ovdje u BiH ali baš ću ga morati potražiti
    Kosa mi se relativno brzo masti pa i ja moram 2-3 puta tjedno prati kosu. Ako nađem - obavezno uzimam :D

    OdgovoriIzbriši