nedjelja, 3. siječnja 2016.

MOJI KOZMETIČKI FAVORITI 2015. – Preparativa

Pišem vam drugi dio posta o mojim kozmetičkim favoritima u 2015-toj godini. Dakle, danas je na redu preparativa!
U prošloj godini isprobala sam dosta proizvoda za njegu lica i tijela. Neke proizvode sam dobila na recenziju, a neke su mi poklonile moje blogokolegice.
Svima njima se ovom prigodom još jednom zahvaljujem!
Naravno, kupovala sam i sama dosta proizvoda, pažljivo birajući i oslanjajući se na recenzije svojih kolegica. Puno toga novog sam naučila o njezi lica, to je tema koja me jako zanima, pa stalno nešto čitam po internetu. Sve to je pomoglo da manje griješim pri kupnji proizvoda i više pažnje obraćam na njihov sastav. Naravno, proizvod koji meni ne odgovara ne znači da neće odgovarati nekoj od vas koja ima drugačiji tip kože.

Evo koji su se proizvodi mene baš dojmili u protekloj godini!

Prvi i najvažniji korak u njezi lica je čišćenje. Zavoljela sam uljne čistače koji ne isušuju kožu i jako su nježni prema njoj. Tu je bez premca Alpstories gel za čišćenje lica (recenzija).





Vidjela sam da moja koža jako voli AHA i BHA kiseline, pa već po drugi put kupujem Paula`s Choise Clear Anti-redness Exfoliating Solution 2% BHA. Njegovu recenziju možete pročitati ovdje, a samo ću napomenuti da osobe koje su alergične na salicilnu kiselinu ne koriste ovaj proizvod.


Jednom tjedno koristim masku za lice. Počastila sam se Madara Brightening AHA Peel Mask. Odličan proizvod koji će uskoro dobiti svoju recenziju.


Prošle godine sam prvi put koristila micelarnu otopinu (sram me bilo!) i to zato jer sam je dobila na recenziju, inače tko zna kada bih je sama kupila. Zavoljela sam micelarnu otopinu i iako je ne koristim svakodnevno našla sam joj mjesto u svojoj njezi lica. Moja koža lica jako voli Nivea 3 in 1 Micellar 
Cleansing Water (recenzija).


Kada su kreme za lice u pitanju, puno sam ih isprobala. Niti jedna mi nije izazvala nered na licu, svaka je imala svoj učinak, ali za moj tip kože najbolje su bile Avene Mattifyng fluid i Eucerin Ultra Sensitive fluid. Njihove recenzije imate ovdje i ovdje.

Isprobala sam četiri nova seruma za lice i bilo mi je jako teško jednoga od njih izdvojiti. Izbor je pao na Filogra Skin Structure serum (recenzija).


Kako živim na moru i jakom suncu sam intezivno izložena najmanje četiri mjeseca odličnu zaštitu mi je pružio Eucerin Sun-Gel Creme Oil Control SPF 30 (recenzija).

Koristila sam više okoloočnih krema, neke su još u fazi testiranja, pa sam kao najbolju izdvojila Vichy Liftactiv Serum 10 Eye & Lashes (recenzija).


Jedna sam od onih koje losion za tijelo koristim redovito, nakon svakog tuširanja. Ljeti sam koristila ulja Nuxe Huile Prodigieuse (koje sam kupila tek ovo ljeto!), Olival Čarobno zlatno ulje (recenzija) i Apivita Rose Pepper body oil (recenzija).
Nemojte mi zamjeriti, ali između ova tri ulja nikako se nisam mogla odlučiti koje bih izdvojila!


Zimi za njegu tijela koristim hidratantna mlijeka i losione i tu nije uopće bilo dvojbe – Avene Cold Cream pruža sve ono što od jednog losiona za tijelo očekujem (recenzija).


Gelove za tuširanje mijenjam kao čarape, tako da ih je hrpa bila u upotrebi. Ali jedan je L`Occitane Amande Shower Oil. Njegova recenzija slijedi ubrzo!


Kako imam jako osjetljivo vlasište izabrati šampon za kosu pravi je podvig. Najbolji mi je bio Klorane Shampoo with myrtle koji će isto zasluženo dobiti zasebnu recenziju.
2015-te godine hit su bila ulja za njegu kose. Isprobala sam ih stvarno puno, ali najbolji učinak na moju kosu imao je Maroccanoil Treatment o kojemu će te još čitati na blogu.

Trudila sam se izdvojiti što manje proizvoda tj. spomenuti one koji su me istinski oduševili prošle godine, ali opet se tu skupila lijepa hrpica...

Imamo li neke zajedničke favorite?
Pišite mi recenziju kojeg proizvoda biste prvo htjele pročitati?

Broj komentara: 13

  1. Moracu da isprobam Niveinu micelarnu vodu, definitivno! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hajde da i ja doživim da sa nečije liste nisam apsolutno ništa isprobala! Već vidim par potencijalnih bebica za udomljavanje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Prekrasni proizvodi i baš se vidi da su pažljivo izabrani :) Ja imam na wish listi masku i nadam se da ću je skinuti sa liste ove godine :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlični favoriti, puno toga sam koristila ali voljela bih jednom isprobati i Apivita ulje kad dođe na red :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je jako dobro ulje i ima osvježavajući miris. Meni je odlično za ljeto

      Izbriši
  5. Divna probrana ekipa se ovdje našla :D Željela bi probati Apivita ulje jednom prilikom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apivita ulje predobro miriše i lijepo hrani kožu tijela, a i odlično je za masažu!

      Izbriši
  6. Niveu i ja obožavam jedna mi je od najboljih, a od Alpstories sam probala gel za tuširanje i masažno ulje koje mi je Martina specijalno pravila i oduševila sam se :)

    OdgovoriIzbriši