petak, 22. kolovoza 2014.

BIOBAZA: Silky Comfort natural deo

Nakon dobrih iskustava sa Biobaza proizvodima, kupila sam i njihov dezodorans Silky Comfort u roll-on obliku.
Između više vrsta, izabrala sam dezodorans sa shea maslacem i jojoba uljem jer mi se činio najkvalitetniji. Poznato je da shea maslac štiti kožu od isušivanja, a jojoba ulje (koje je zapravo tekući vosak) vlaži i regenerira kožu, te djeluje antibakterijski.

Clipboard01

Dezodorans dolazi u čvrstoj bijelo-smeđoj plastici, što je i standardno pakiranje za roll-on dezodoranse. Laganog je, gotovo neutralnog mirisa. Na proizvodu piše da sadrži 99% prirodnih sastojaka.


Clipboard03

Do sada nisam bila alergična na nijedan dezodorans (a isprobala sam ih puno), pa nisam uopće sumljala da mi Biobaza dezodorans neće odgovarati.
Kako se pretjerano ne znojim, u tom smislu je dezodorans odradio svoj posao odlično!
Ali, (uvijek postoji ono „ali“), pojavila mi se alergija! Šok i nevjerica! Pa ja nikada nisam bila alergična na nijedan dezodorans!

KAKO SAM KORISTILA BIOBAZA SILKY COMFORT DEZODORANS

Nakon tuširanja, stavila bih Biobaza dezodoransa. Odmah zatim sam osjetila jak svrbež,  a zatim se pojavio  osip. U početku nisam shvatila da se radi o alergijskoj reakciji, pa sam postupak ponavljala još dva dana. Svaki dan bi se dogodilo isto! Vjerujte, to je jako neugodan osjećaj.
Alergiju sam kroz par dana sanirala mažući pazuhe Synopen kremom. Nakon toga sam nastavila koristiti svoj "stari" Nivea dezodorans i nije bilo nikakve loše reakcije.
Na pakiranju Biobaza dezodoransa piše da ne sadrži parabene, alkohol, parfem, boje i aluminijeve soli.

SASTAV


Clipboard02

Nažalost, neću više koristiti Biobaza dezodoranse! Žao mi je zbog toga, jer sam velike nade polagala u njega. Na koji sastojak ovog dezodoransa sam alergična nisam otkrila!
Voljela bih da mi napišete vaša iskustva sa Biobaza dezodoransima!
Je li netko od vas imao alergijsku reakciju ?

Broj komentara: 16

  1. Nisam probala, ali ni neću, dojmovi su dosta podijeljeni oko ovih dezića, neki ih hvale, dok ih drugi kude, tako da neću isprobavati nego ću se držati onih za koje znam da su mi dobri (između ostalog i Nivea)
    nadam se da si uspjela sanirati alergiju do kraja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam upravo taj i dobar mi je dok recimo s Niveom uopće nisam bila oduševljena.Jednostavno treba pronaći ono što ti odgovara. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Alergija, uuu gadno, sigurno si alergična na neki sastojak. Kod brendova koji imaju u svom sastavu prirodne sastojke u zadnje vrijeme stalno čujem da se nekome pojavila alergijska reakcija. Npr. zadnje što sam čula je kod moje sestre od Apivita pjene za umivanje s lavandom, lice joj se osulo, izgleda ko da je spavala s pčelama i još se pati s aknama koje su joj izbile od te umivalice.
    Što se tiče Biobaza dezića, i ja sam izabrala isti ko ti i meni je ok, ali samo kad sam kod kuće. Za akcije koje zahtijevaju malo veći napor kao odlazak do dućana, nije mi se pokazao dobar jer se vratim smrdljiva. Ali tako je to s prirodnim dezodoransima, ne drže dugo :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Alergija je sanirana! ostati ću i ja vjerna Nivea dezićima.

    OdgovoriIzbriši
  5. Slažem se, svakomj od nas odgovara drugi dezić.

    OdgovoriIzbriši
  6. Iznenadila sam se da ti je sestra dobila alergiju od apivita proizvoda, još uz to oni nisu uopće jeftini. Meni je ovaj dezić što se tiče znojenja bio odličan, izdržao bi cijeli dan. I ja sam čula da se ljudi žale na prirodnu kozmetiku, Mislim da ipak ako se radi o prirodnoj kozmetici, treba kupovati samo ono što ima certifikat

    OdgovoriIzbriši
  7. Joj, joj, alergija nije dobar znak, bez obzira što smo svi različiti i što nam isti proizvodi različito odgovaraju.

    Premišljala sam se da li da kupim koji jer, koliko god volim prirodnu kozmetiku, nemam baš sreće s prirodnim dezodoransima. U pravilu se više usmrdim s njima nego bez njih :/ Jako sam ženstvena po tom pitanju :D

    Hvala na recenziji, uštedjela si mi novce i živce :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Drago mi je da sam ti pomogla u odluci! Meni ovaj dezić, što se tiče znojenja, jako dobro odradi posao

    OdgovoriIzbriši
  9. Baš sam htjela isprobati taj dezić, ali ga nisam vidjela u Mulleru, a nisam stigla do DM-a i možda bolje i da nisam :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Žao mi je zbog alergije, očito ti nešto ne odgovara. Ni ja nisam zadovoljna ovim dezićima. Šteta

    OdgovoriIzbriši
  11. Hahaha....možda je bolje, a možda bi ti i odgovarao!
    Ne bih željela da ovaj moj post bude antipropaganda Biobaza dezodoransima...iznijela sam samo moje iskustvo!

    OdgovoriIzbriši
  12. Šteta i ja kažem.....ali tako stvari stoje!

    OdgovoriIzbriši
  13. Željela sam ga isprobati ali mislim da neću sada. Željela bi isprobati Lilith prirodni dezić jer sam do sada bila zadovoljna kremicama i mirišljavim pločicama. Sada koristim Balea roll on i zadovoljna sam jer nemam reakcije a i dobro me štiti od neugodnih mirisa.

    OdgovoriIzbriši
  14. Nisam čula za Lilith dezić...gdje ga ima za kupiti?

    OdgovoriIzbriši
  15. nisam ih robala, kupila sam jedan za razmjenu ali meni osobno smrde

    OdgovoriIzbriši
  16. Meni je miris ok, samo mi neki sastojak u njima smeta

    OdgovoriIzbriši