utorak, 6. listopada 2020.

LA ROCHE POSAY: PURE VITAMIN C10 SERUM

 

Jesen je vrijeme kada mijenjamo svoju skincare rutinu, a za većinu nas "sretnica" koje imamo hiperpigmentacijske mrlje, najvažniji proizvod je vitamin C.

Tijekom zadnjih šest mjeseci testirala sam dva vitamina C ljekarničkih brendova (recenziju pročitajte OVDJE i OVDJE). 

Danas vam ponovo pišem recenziju vitamina C kojeg također možete kupiti u ljekarni.

La Roche Posay je ljekarnički brend o čijim proizvodima sam već pisala na blogu. Sjetimo se samo njihove popularne kreme Effaclar Duo+ koja je već godinama must have proizvod svih koji imaju problema sa aknama. 

La Roche Posay PURE Vitamin C10 dolazi u tamnoj staklenoj bočici od 30ml. 

Kako je vitamin C osjetljiv na svjetlost i može oksidirati, bilo bi puno je bolje da je pakiran u airless boci koja mu pruža sigurnu zaštitu od oksidacije.

Pipetu za doziranje sami stavljate tek kada proizvod počnete koristiti. Na žalost, pipeta ne funkcionira kako bi trebala i proizvod se prilikom korištenja razlijeva, tako da morate biti pažljivi.


 
Tekstura seruma je između vodenaste i gelaste. Lijepo se razmaže po licu i brzo upija u kožu. Odmah nakon apliciranja seruma koža je meka i zaglađena zahvaljujući silikonu koji je u sastavu ovog proizvoda.



Vitamin C serum sam koristila u jutarnjoj rutini i nakon njega obavezno stavljala kremu sa zaštitnim faktorom. Inače imam naviku vitamin C koristiti ujutro, mada se on može koristiti i u večernjoj rutini. Važno je da ga ne kombinirate istovremeno sa kiselinama (BHA i AHA) ili sa retinolom. 

Sastav:

LRP PURE Vitamin C10 sadrži čistu askorbinsku kiselinu, najbolji i najučinkovitiji oblik vitamina C. 
 Također, sadrži i salicilnu kiselinu koja radi blagi kemijski piling i čisti pore. 
Moram napomenuti, da proizvod sadrži alkohol i parfem jer ukoliko imate osjetljivu kožu to bi vam moglo smetati. Ja nisam primijetila da mi proizvod isušuje kožu, a možda je tome tako zbog niza drugih proizvoda koje sam u svojoj rutini koristila. 


Moje mišljenje:
Tijekom korištenja LRP PURE Vitamina C10 primijetila sam da mi koža ima zdravi sjaj, ali što se tiče hiperpigmentacijskih mrlja nije bilo poboljšanja. Njegov sastav garantira dobar antioksidativan učinak pa se zato i reklamira kao "obnavljajući serum protiv bora". 
Imam veliku zamjerku što se tiče pakiranja ovog proizvoda. Naime, proizvod sam koristila nekih mjesec dana i oksidirao je iako sam ga propisno čuvala. 
Mislim da to jedan poznati brend kao što je LRP ne bi smio dopustiti.
Također mišljenja sam da se u ovom serumu nalazi puno aktivica (askorbinska kiselina, salicilna kiselina, parfem, alkohol) koji na osjetljivoj koži lica mogu izazvati iritacije i to mi se ne sviđa. 
Kako sam do sada koristila puno proizvoda s vitaminom C, ne mogu a da ga ne usporedim s njima. U rangu ljekarničkih brendova puno bolji su mi bili Vichy Liftactive Fresh Shot (recenzija) Eucerin Hyaluron-Filler Vitamin C Booster (recenzija).
LRP PURE Vitamin C10 možete kupiti u ljekarni, a cijena mu je 250kn. 


Jeste li isprobali ovaj serum? 
Koristite li u svojoj skincare rutini redovito vitamin C?






 

Broj komentara: 7

  1. Koristim Vitamin C u jesen. Baš sam jučer kupila od Essence nisan imala pojma da imaju preparativu takvog tipa u ponudi. Ove nabrojane nisan probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja znala da Essence ima u ponudi vitamin C. Svakako javi dojmove

      Izbriši
  2. Svaki put se odusevim citajuci tvoje postove. Sve vazne informacije koje nas najvise zanimaju o jednom proizvodu su tu, cak i poredjenja sa nekim slicnim proizvodima.

    OdgovoriIzbriši
  3. Iskreno ovaj sastav je toliko loš da mi deluje da može više štete da nanese nego koristi :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Da li se ovaj serum moze koristiti ujutro i preko ljeta kada se izlazemo jakom suncu?

    OdgovoriIzbriši