subota, 8. kolovoza 2020.

PAULA`S CHOISE: RESIST SUPER ANTIOXIDANT CONCENTRATE SERUM

 

Tijekom ljeta u svojoj skincare rutini nastojim koristiti što manje kiselina, ali zato pojačam antioksidanse (recenzija). Ovo ljeto je to Paula`s Choise Resist Super Antioxidant Concentrate Serum.


Što su to antioksidansi?

Na kožu pored vanjskih faktora svakodnevno utječu i oni unutarnji: stres, neispavanost, loše životne navike, iscrpljenost i td. Zato je kožu važno zaštiti proizvodima koji sadrže antioksidanse jer se oni bore protiv slobodnih radikala (molekule koje su odgovorne za proces oksidacije u tkivima što dovodi do oštećenja kože). U vanjskom dijelu kože slobodni radikali se stvaraju pod utjecajem UV zraka, pa je tada posebno važno u svoju njegu uključiti antioksidanse.


PC Resist Super Antioxidant Concentrate serum dolazi u neprozirnoj plastičnoj boci koja sadrži 30ml proizvoda. Dozira se pomoću pumpice što osigurava racionalno korištenje proizvoda. Ovakvo pakiranje je važno jer serum između ostalog sadrži vitamin C koji u dodiru sa svjetlom i zrakom postaje nestabilan.


Tekstura seruma je polutekuća, na trenutak se pri razmazivanju po licu čini uljnom, ali se jako brzo apsorbira u kožu i ne ostavlja masan trag. Koža ostaje glatka, fine linije zaglađene (proizvod ima silikonsku bazu) i može biti odlična podloga za makeup.




Sastav:

Na vrhu popisa sastojaka je silikon koji kožu čini svilenkasto mekom.  
Znam da ljudi smatraju silikone štetnim sastojkom, ali ja se s tim ne bih složila. Silikoni su supstance za koje nema dokaza da su štetni, da iritiraju kožu ili dovode do pojave akni. Važna je kombinacija silikona i ostalih tvari u proizvodu da bi on bio komedogen. Silikon se u proizvodu koristi jer može držati aktivne tvari zajedno.
Nadalje, tu su vitamin C i vitamin E koji su u kombinaciji sa feluričnom kiselinom odlični antioksidansi i koji ovaj serum čine kvalitetnim. 


Osjećaj na koži i učinak seruma:
 Serum koristim više od mjesec dana u večernjoj rutini. Proizvođač navodi kako se serum može koristiti i ujutro  prije kreme sa spf zaštitom. Nanosim ga na suhu kožu nakon PC BHA 2% gela. Kako mi serum ne pruža dovoljnu hidrataciju, preko stavim hidratantnu kremu. Serum pruža jako ugodan osjećaj na koži jer nije ljepljiv, težak i brzo se upija. Nije mi začepio pore, koža je svježa i baš mi odgovara u ovom periodu kada ne koristim samostalno vitamin C. 

Moje mišljenje:
Jako volim ovaj serum jer je pun antioksidansa što rijetko možete pronaći u nekom serumu. Antioksiansi neće smanjiti postojeće bore niti ih izbrisati kao što to ne čini niti jedan kozmetički proizvod. Serum koristim preventivno i očekujem da će mi ponoći da polako starim. Ono što antioksidansi rade je da spriječavaju pojavu novih bora. Moram napomenuti da ovaj serum ne pruža hidrataciju, ali to i nije njegova zadaća. Za hidrataciju je zadužena krema koju nanosim nakon seruma.
Ako tražite anti-age serum za spriječavanje znakova starenja, PC Resist Super Antioxidant Concentrate Serum je jedna od najboljih opcija.
Serum sam kupila na superskin.hr a cijena mu je 310kn. 

Koristite li antioksidativne serume u svojoj skincare rutini?



Nema komentara