četvrtak, 17. svibnja 2018.

RoC Anti-Brown Spot Unifying fluid spf 50


Neću vam pisati o važnosti korištenja krema sa spf zaštitom jer mislim da ste do sada već osvijestili njihov značaj u prevenciji od starenja, hiperpigmentacijskih mrlja i težih oboljenja kože.
Svake godine ja sam ponovo u potrazi za kremom sa spf zaštitom koja će još bolje odgovarati mom tipu kože lica. Naime, poznato je da ove kreme čepe pore, često izazivaju komedone i da je tijekom njihovog korištenja potrebno temeljito (to ne znači i grubo) očistiti lice.
Prošle godine bila sam zadovoljna Biore kremom (recenzija) koja ima laganu teksturu, ali sadrži alkohol. Meni alkohol nije izazvao nikakve negativne reakcije, ali više volim proizvode koji ga ne sadrže.
Već mjesec dana svakodnevno koristim RoC Anti-Brown Spot Unifying fluid spf 50 o kojem ću vam danas napisati svoje mišljenje.



RoC Anti-Brown Spot Unifying fluid spf 50 nije novi proizvod, već par godina može se kupiti u bolje opskrbljenim ljekarnama.
Iz RoC-a kažu da je ovo njihova prva 2u1 zaštita od sunca, što znači da ovaj fluid ne samo da spriječava nastanak novih hiperpigmentacijskih mrlja, nego korigira sve već postojeće promjene na koži (staračke pjege, pjege od sunca, tamne mrlje), a to je baš ono što meni treba.
Naime, po licu imam hiperpigmentacijske mrlje koje godinama ne uspijevam tijekom zime otkloniti, samo se njihova vidljivost puno smanji. Sa prvim zrakama proljetnog sunca one opet postaju vidljive ukoliko ne koristim kremu sa odgovarajućom zaštitom.


Također, proizvođač navodi kako fluid ima patentiranu UVA i UVB zaštitu širokog spektra i RoC vitamin C (AA2-2G,  nije fotosenzibilan) koji vidljivo reducira tamne mrlje, poboljšava i štiti mladenački izgled kože. 

Fluid je pakiran u tubu od 50ml sa malim otvorom koji osim što omogućava racionalno korištenje proizvoda, spriječava ulazak zraka u tubu (tako se štiti propadanje filtera i vitamina C).


Tekstura fluida je lagana, nemasna i moja koža je brzo upije. Na koži ne ostavlja bijeli niti masni trag tako da je idealan za sve osobe za masnom ili mješovitom kožom lica.

Naravno da ovaj fluid mogu koristiti i osobe sa suhom kožom lica, ali bih preporučila da prije fluida hidratiziraju lice.
Ja prije fluida trenutno koristim Kiehl`s Iris Extract Activating Treatment Essence i to mi je sasvim dovoljno. 





Fluid jako dobro surađuje sa tekućim puderom i BB kremoom zato što sadrži silikon (Dimethicone) koji lijepo zagladi kožu.
Znam da postoje osobe kojima silikon u kozmetičkim proizvodima izaziva iritaciju kože, pa njima ne bih preporučila korištenje RoC Anti-Brown Spot Unifying fluida. 
Meni u ovih mjesec dana korištenja fluid nije izazvao povećanu pojavu komedona ili pojačano čepljenje pora tako da sam jako zadovoljna ovim proizvodom. 
Također, proizvod je lagan na koži, nemate osjećaj kao kod nekih proizvoda iste namjene da vam je plastificirao cijelo lice.

Moje mišljenje:
Iako još uvijek nisam otvorila sezonu sunčanja na moru, puno boravim vani tijekom dana kada je sunce najjače. Svakodnevnim korištenjem RoC Anti-Brown Spot Unifying fluida vidim da nemam novih mrlja po licu što je već na početku veliki uspjeh.
Nastavit ću i dalje koristiti fluid jer znam da sam sa njim sigurna od štetnom zračenja, a i moja koža voli njegovu teksturu.
Jesam li ja to upravo pronašla „svoj proizvod“ sa spf zaštitu znat ću vam reći za koji mjesec.
RoC Anti-Brown Spot Unifying fluid spf 50 možete kupiti u ljekarni po cijeni od 130,88kn.


Nadam se da redovito koristite proizvode sa spf zaštitom, pa mi u komentaru napišite koji je vaš najdraži takav proizvod


4 komentara

  1. Zasad samo Vichy slow age koja ima spf 30.Sviđa mi se recenzija i probati ću jer imam problem s hipergmentacijskim mrljama

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta Vichy krema ti nije dovoljna ako se boriš sa hiperpigmentacijskim mrljama. Govorim ti iz iskustva :)

      Izbriši
  2. Ja sam ga davno isprobala i bio mi je oke.. Nije masan ni tezak..

    OdgovoriIzbriši