srijeda, 10. siječnja 2018.

NOELLE: Brush Cleaning Mat


Šminkanje nam je svima zabavno, ali kada treba prati kistove to nikome nije drago.
Važno je redovito prati makeup kistove. Prljavi kistovi pravo su leglo različitih bakterija koje nam na koži mogu izazvati alergijske reakcije.
Dobro je imati nekoliko kistova iste svrhe kako bi svaki dan imali čisti kist pri ruci.

Postoje u drogerijama različita sredstva za čišćenje kistova, neke sam isprobala (recenzija), ali moj najdraži način pranja je pomoću baby šampona ili antibakterijskog sapuna i vode. 


Prije par mjeseci sam u Bipi naišla na ovo malo pomagalo za pranje kistova i jednostavno sam ga morala kupiti. Zove se Brush Cleaning Mat i dupe je puno skupljem Sigma čistaču kistova koji je kod stranih blogerica jako hvaljen.
Riječ je o silikonskoj rukavici u obliku srca na kojoj se nalaze tupi zupci različito raspoređeni. Svaka vrsta zubaca namijenjena je pranju određene vrste kistova.
Međutim, sve je to tako minijaturno, tj. male površine da ja pri pranju kistova nisam baš o tome vodila računa. 


U silikonsku rukavicu se mogu uvući 4 prsta kao što možete vidjeti na slici. 
Voljela bih da je silikonska površina veća, ali i ovakva je poslužila svsi.
Silikonski zupci olakšavaju uklanjanje nečistoće iz kista i ubrzavaju sam proces pranja. 


Dakle, ja smočim kist vodom i zatim iscijedim malo baby šampona na rukavicu za čišćenje. Volim koristiti baby šaampon jer ako je dovoljno dobar za osjetljivu babinu kožu, dobar je i za dlačice kistova.


Zatim lagano okrećem kist na jastučiću za čišćenje sve dok kist ne bude natopljena vodom i sapunom. Isperite, iscijedite i ponovite sve dok vaš kist ne izgleda čisto.
Stavite kist na ručnik da se osuši na zraku.


Savjet: nemojte vodu ili sapun stavljati oko metalnog dijela pri dršci kista jer će te tako uništiti dršku kista koja je često drvena.
Nakon sušenja, kistove poprskam alkoholom kako bih ih dezinficirala.

Nastojim prati kistove svaki tjedan. Nekada se dogodi da moram oprati samo par kistova jer ih ipak ne isprljam puno tijekom tjedna, pa to ide brzo.

Moje mišljenje:
Je li vam neophodna podloga za pranje kistova? Iskreno nije.
Umjesto nje možete koristiti kruti sapun i istim postupkom oprati kistove. Ali, zgodna je stvar kako bi ste pranje kistova učiniti zabavnim.

Kako i koliko često vi perete vaše makeup kistove?

Broj komentara: 5

  1. Nakon svake druge upotrebe također dječjom šamponom.Ova podloga za pranje kistova nije neophodna ali mislim da je ok

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam tako nesto s eBaya. U obliku srca i jos nesto kao podloga za mis. Odlicno mi je. Kistove perem po potrebi. Najcesce koristim kistove za rumenilo i puder u kamenu. Nekad fan kist za highlighter. Perem Becutan djecjim samponom ili Becutan sapunom u kamenu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ima ovakvih podloga za pranje kistova svugdje kupiti. Dječji sapuni ili šamponi su mi omiljeni za pranje kistova

      Izbriši
  3. Baš je zgodna podloga za pranje kistova, nema ni jednu, ali svaki puta kada perem kistove pomislim da bi baš trebala već neku kupiti.

    OdgovoriIzbriši