utorak, 28. studenoga 2017.

MOJE ISKUSTVO SA SKINTEGRA PROIZVODIMA


Jedva sam čekala da moja blogo kolegica Jelena pusti u prodaju svoje Skintegra proizvode.
Jelena je jedna od blogerica kojoj vjerujem kada je njega lica u pitanju. Njene savjete uvijek rado prihvaćam kao i što rado čitam svaki post na njenom blogu Babushka.
Skintegra je hrvatski brend koji u svojim formulacijama koristi klinički dokazane aktivne sastojke u adekvatnim koncentracijama. Formula svih proizvoda je nekomedogena i pogodna za osjetljivu i reaktivnu kožu.
Njihovi proizvodi nisu testirani na životinjama.
U Skintegra proizvodima nalaze se učinkovite koncentracije vitamina E i C, hijaluronske kiseline, mljiječne, salicilne i glikolne kiseline, niacinamida, d-pantenola, bisabolola, alantoina, kao i biljnih ekstrakata poput zelenog čaja, sladića, ginsenga i ginka.


Još u preprodaji naručila sam dva Skintegra proizvoda: Clarion i Hydra B.
Pakiranja oba proizvoda mi je sviđaju jer su elegantna, minimalistička i jako kvalitetna. 


Clarion je proizvod koji sadrži 4% glikolne i 2% salicilne kiseline, te ekstrakte sladića, zelenog čaja i ružičastog žednjaka.
 Znate da salicilnu kiselinu koristim već godinama i moje lice je jako voli. Glikolnu kiselinu do sada nisam koristila, ali kako sam se htjela riješiti hiperpigmentacijskih mrlja i ujednačiti teksturu lica, Clarion mi se činio idealnim proizvodom za mene.
Namjena mu je da normalizira lučenje sebuma i popravi teksturu kože. Pogodan je za sve tipove kože, a kod osjetljive kože preporuča se postepeno uvođenje ovog proizvoda kao što se i inače radi s proizvodom koji sadrži kiseline. 
Tekstura proizvoda je vodenasta, bez mirisa i proizirna. Pakiranje ima pipetu, pa se proizvod može precizno dozirati.



Hydro B je serum koji intenzivno vlaži kožu lica.  


Proizvod sadrži niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu, vitamin B3 (niacinamid), vitamin B5 (pantenol) i ekstrakt ginka.
Ovaj serum je namijenjen prevenciji dehidratacije i pogodan je svim tipovima kože. Pakiranje ima pumpicu koja odlično funkcionira.


Tekstura proizvoda je mliječna, na licu ne ostavlja ljepljev trag i jako brzo se upija. Serum ima dosta jak miris koji me podsjeća na kvasac, ali na koji sam se brzo navikla.
Serum se stavlja na vlažno lice, a nakon njega poželjno je koristiti uljni booster ili hidratantnu kremu.


Kako sam koristila Skintegra proizvode
Skintegra proizvode sam koristila istovremeno jer im je tako učinkovitost puno bolja. Sa korištenjem sam počela krajem rujna i koristila sam ih skoro dva mjeseca.
Clarion sam koristila svaku večer. Na čisto i suho lice stavila bih 3-4 kapi proizvoda i nježno ga utapkala u cijelo lice (izbjegavajući područje oko očiju). Kako se radi o kiselinama, važno je voditi računa o hidrataciji lica.
Kada bi se proizvod osušio, lice sam prskala Avene termalnom vodom i na vlažno lice stavila bih Hydra B serum. Nakon upijanja seruma, što je bilo jako brzo, koristila sam Bocassy Max Moisturizer Protection&Hydratation kremu (recenzija).
Ujutro bih nakon čišćenja lice poprskala Avene termalnom vodom i na mokro lice stavila Hydra B serum i kremu sa zaštitnim faktorom. 

Prvi tjedan korištenja na licu mi se pojavilo dosta upaljenih, bolnih cisti ne samo na bradi i čeljusti (gdje se inače javljaju), nego i na obrazima (gdje nikada nisam imala potkožne ciste ni akne). Ružno je to izgledalo, ali smatrala sam to fazom čišćenja i strpljivo čekala da mi se stanje na licu smiri. Potkožne ciste su bolne i može ih ukloniti jedino kozmetičarka mehaničkim putem. Tako sam u skoro u dva mjeseca često bila u posjeti kozmetičarki (kojoj idem godinama i u koju imam ogromno povjerenje) . Nakon čišćenja cisti primijetila sam da mi ne ostaju ožiljci i krastice brže zacjeljuju.
Period čišćenja kod svake osobe različito traje, od par dana do par mjeseci, s tim da kako vrijeme odmiče trebali bi ste vidjeti bar malo poboljšanje. 
Kod mene poboljšanja nije bilo, dapače, broj potkožnih cisti bio je sve veći.
Iskrenom nisam navikla na ovakvo stanje lica, bila sam lagano preplašena, ali i psihički dotučena. Tijekom odlaska na posao koristila sam Jane Iredale mineralni puder koji je prilično dobro sve to kamuflirao ali svi su me ipak pitali „što ti se to događa sa licem“?
Odlučila sam se obratiti Jeleni osobno, jer sam smatrala da je ona jedina kompentetna dati mi pravi savjet. Kada sam joj ispričala kako stvari stoje, Jelena je zaključila da moja koža jednostavno ne podnosi glikolnu kiselinu. Savjetovala mi je da prestanem sa korištenjem Clariona. 

Moram naglasiti da cijelo vrijeme nisam imala problema sa dehidriranom kožom lica, što znači da je kombinacija Hydra B seruma i Bocassy kreme bila dobitna.
Dakle, prestala sam koristiti Clarion, a Hydra B serum sam koristila sve dok ga nisam potrošila.
Uslijedilo je saniranje lica, ali o tome ću vam pisati u nekom drugom postu.

Moje mišljenje:
Puno nade polagala sam u Skintegra proizvode i nakon svega mi je jako žao što moja koža lica ne podnosi glikolnu kiselinu.
Hydra B serum mi se pokazao odličnim i svakako vam ga preporučam ukoliko se borite sa dehidracijom.
Skintegra proizvode možete kupiti u njihovom web shoppu. Cijena Clariona je 139kn, a seruma Hydra B 109kn.

Jeste li vi koristile neki Skintegra proizvod?
Ako jeste, voljela bih da svoje iskustvo podijelite sa mnom.





Broj komentara: 18

  1. Nisam probala, ali sestra koristi nekih 10ak dana pa ćemo vidjeti kako će njoj djelovati... baš mi je žao da ti nije funkcioniralo :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako sam ti zahvalna na recenziji pogotovo jer se radi o novim proizvodima na našem tržištu pa je svako iskustvo i recenzija dobrodošla a pogotovo jer Skintegra ,trenutno, ne posjedune testere.
    Jako mi se sviđa sastav njihovih proizvoda ali se bojim upravo ovakve reakcije na licu kakvu si ti imala jer moja koža fura skroz neki svoj film.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je ako ti je ova recenzija pomogla. To što moja koža ne podnosi glikolnu kiselinu, ne znači da tebi neće pasati

      Izbriši
  3. Tebi glikolna a meni salicilna😂😂.. Meni je lice divljalo skoro pa 3 mj... Nažalost i ja sam prekinula koristenje(skoro pa sam ga potrosila) jer nisam mogla vise izdržati... Lijepo uzela triu i sad nakon skoro mjesec dana lice se napokon popravilo.. Jbg ne pase sve svima...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, točno...ne pašu svima sve kiseline.
      Mislila sam uzeti Triu, ali sam se ipak odlučila za retinol
      Kako Trui koristiš?

      Izbriši
  4. Jesi li koristila od Caudalie SOS serum pa da napraviš usporedbu sa Hydra B?
    SOS mi je odličan, ali i skup, pa tražim jeftiniju alternativu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ga koristila, koristila sam ulje iz te linije.
      Koristila sam prošle godine (a i trenutno ga koristim) Kiehl`s serum za hidrataciju (imaš recenziju na mom blogu) i kada bih ga usporedila sa Hydra B teksture su im potpuno drugačije, ali daju jednako dobar rezultat.
      Hydra B po meni ima puno bolji sastav od Caudalie SOS seruma.
      Kao jeftinije varijante seruma za hidrataciju odličan je Avene serum i Bocassy serum

      Izbriši
    2. Hvala na preporuci:)

      Izbriši
  5. Već neko vrijeme razmišljam o kupnji Clariona, ali baš se bojim reakcije svog lica pa stalno odgađam kupnju. Koža mi je mješovita do masna sa dosta mitesera pa se bojim da ne bi buknuni uz primjenu Clariona. Proizvodi me toliko privlače prije svega jer je proizvod hrvatski, jer ga je napravila blogerica koja se razumije u sva stanja kože, a i ambalaža je baš elegantna . Još kad se tu dodaju pomno birani sastojci.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš isti tip kože kao i ja. Buknut će ti lice sigurno, ali stvar je samo u tome hoće li ti se nakon faze čišćenja lice smiriti. Uzmi Hydro B serum, sa njim nećeš pogriješiti

      Izbriši
  6. Super post ♡
    https://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/11/28/sunny-autumn/

    OdgovoriIzbriši
  7. Evo,a ja koristila triu i uzasno mi je lice bilo,akne,zacepljene pore i dehidracija,a jako koristim hidrataciju,takoder i stalno koristim kiseline i proizvode sa niacinamidom.Kako sam ju izbacila,stanje je sada super.Tako da te skroz razumijem.Sad cekam njen vitamin c :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što si sve to morala proći. I ja čekam vitamin C pa ću vidjeti kako će mi lice na njega reagirati.

      Izbriši
  8. Nisam na svojoj koži isprobala ništa od Skintegre ,ali frendica je imala isti problem kao i ti s time da inače dobro funkcionira s glikolnom i salicilnom (obje koristi Bravurine) i čim mi je spomenula prištiće na mjestima gdje ih inače nema rekla sam da stane s korištenjem jer "faza čišćenja" ne treba izazivati nered na mjestima gdje inače nemaš problema....Hidratantni serum mi dobro zvuči

    OdgovoriIzbriši
  9. Kupila Clarion i ostala paf! U pozitivnom smislu. Ja nemam neke probleme s kozom lica odkako unatrag nekoliko godina koristim jedne te iste proizvode koji su mi savrseni, no imam prosirene pore i to dosta i vec nakon prvog koristenja su se toliko smanjile da sam ostala zatecena. Koristila sam Clarion svaku vecer desetak dana a sada jednom do dvaput tjedno. Planiram svakako kupiti jos koji proizvod cim potrosim zalihe proizvoda koji su mi se nagomilali i koje zelim potrositi ili isprobati

    OdgovoriIzbriši