petak, 4. kolovoza 2017.

BALEA vs BARFUSS MASKA ZA STOPALA


Obožavam ljeti hodati bosa! Predivan je to osjećaj slobode i nesputanosti, ali i poguban za kožu mojih stopala. Iako stopala njegujem redovito, ljeti mi krema za stopala nije dovoljno hranjiva. Zato je otkriće ovih drogerijskih maski o kojima ću vam pisati bio pun pogodak.



Balea i Barfuss maske za stopala pakirane su u vrećice od 15ml što je meni dovoljno za 2-3 korištenja. Cijena im je od prilike oko 6kn.

Koristim ih uvijek navečer, nakon tuširanja i struganja stopala. Na suha stopala stavim debeli sloj maske i pričekam 10-tak minuta dok se proizvod ne upije. Fascinantno je kako suha koža stopala upije 90% proizvoda, a ostatak umasiram u ruke ili noge. 

Balea maska za stopala


Riječ je o proizvodu koji intezivno hidratizira i njeguje suhu i oštećenu kožu stopala.
Sadrži babassu (plod jedne vrste brazilske palme, koristi se kao prirodni ovlaživač kože) i ulje makadamije.

Sastav:

Mirisa nema (ili ga ja ne osjećam!), a tekstura je malo konkretnija, masnija i treba je baš utrljati u kožu.




Bafuss noćna maska za stopala


Maska sadrži njegujući pantenol i glicerin koji hidratizira kožu. Važan sastojak je i keratin koji ubrzava proces regeneracije kože. 

Sastav:

Miris je lagan, osvježavajući i ugodno hladi stopala. Tekstura je vodenastija nego kod Balea maske za stopala. Maska se lakše razmaže i brže upije u kožu. 



Zaključak:
Već više mjeseci koristim ove maske naizmjenično, ovismo o tome nađem li se u DM-u ili Muller-u. Obje maske stopalima pružaju isti učinak a to je instant nahranjena i meka koža.
Bolji rezultat će te postići ako prije stavljanja maske ispilingirate stopala pilingom o kojem sam vam pisala ovdje, te rašpicom odstranite odumrlu kožu.

Kako vi ljeti njegujete stopala?









2 komentara

  1. Recenzija dosla ko narucena :D Bas me ove godine stopala extra iritiraju isušenošću, čim doletim u Dm pakujen masku u košaricu :D

    OdgovoriIzbriši