petak, 22. svibnja 2015.

PRIPREME ZA LJETO: Depilacija prepona i intimnog područja


Na kraju serije postova o depilaciji, došla sam do priče o depilaciji prepona i intimnog područja.




Kada se povede priča o depilaciji intimnog područja, puno je različitih mišljenja. Nekima je to normalna stvar, a neke osuđuju taj oblik depilacije. Najveći broj žena napravi depilaciju i šuti o tome, a ja baš želim s vama razgovarati o ovoj temi, podijeliti iskustva i čuti vaše mišljenje.


Kaže se u narodu „za ljepotu treba sve pretrpjeti“. Mislim da kada govorimo o depilaciji prepona, a posebno intimnog područja, mi žene smo zaslužile nagradu za pretrpljenu bol!
Uvijek sam svoje prepone održavala depiliranim i ta depilacija je uvijek dosezala do ruba kupaćih gaćica. Taj postupak je bio podnošljiv što se tiče boli, a često sam koristila i kreme za depilaciju jer općenito me Bog podario s malo svijetlih dlačica po tijelu.
Kako se u ovom ludom svijetu moda mijenjala (da ne kažem smanjivala!), tako su kupaće gaćice postale samo mali trokutić tkanine koji skriva intimno područje. 


Sa smanjenjem kupaćih gaćica, jasno je da je trebalo depilirati sve veće područje.
Bol je postajala jača kako bi se teta u kozmetičkom salonu približavala intimnom području.
Na kraju, nije mi ostalo ništa drugo nego depilirati cijelo područje ili kako se to danas popularno kaže napraviti brazilsku depilaciju (nikada mi nije bilo jasno od kuda joj potiče ime?).

Svaka od vas koja je radila brazilsku depilaciju, zna dobro o čemu govorim! Vjerujem da patnje i bol dijelimo i da jedna s drugom suosjećamo.
Danas mi je to već postala rutina. Depilaciju ovog područja radim samo u salonu i to redovito tijekom cijele godine šećernom pastom. 

Postavlja se pitanje je li depilacija intimnog područja zaista nužna ili je stvar glupih ideja kod nekih žena?


Sve mi koje smo rađale, takvu depilaciju smo radile prije poroda iz higijenskih razloga i to nam je bilo normalno. Zapravo smo bile sretne ako smo je napravile u salonu prije odlaska u rodilište, jer kada dođete babici s tupim žiletom pod ruke, ajme vama!
Također, ginekolozi preporučuju depiliranje (ili bar skraćivanje) dlačica intimnog područja iz higijenskih razloga. Dlačice na tom području mogu biti pogodno mjesto za razvoj bakterija posebno ljeti, kada se puno znojimo.

Dakle, kod mene je situacija potpuno jasna! Depiliram prepone i intimno područje isključivo iz higijenskih razloga! Tako je održavanje higijene na tom području puno jednostavnije, posebno onih dana u mjesecu.


Što može pomoći da sam postupak depilacije bude manje bolan?

Iz mog iskustva ništa! Treba dobra psihička priprema, stisnuti zube i nadati se da će sam postupak trajati što kraće.
Ipak, iz iskustva, moram reći da bol ovisi i o spretnosti kozmetičarke! Također, potvrđujem da je najmanje bolna depilacija šećernom pastom.

O čemu morate voditi računa pri ovakvom tipu depilacije?
  • Stavlja li se na krevet čisti papir nakon svakog klijenta
  • nosi li kozmetičarka tijekom depilacije kirurške rukavice
  • koristi li se neko dezinfekcijsko sredstvo
  • stalno nositi pamučno donje rublje
  
Ne osuđujem one žene koje ta područja ne depiliraju! Sve mi imao pravo na svoj izbor.

Napomena: sve fotografije su preuzete s interneta

Ja sam podijelila svoje iskustvo s vama i ujedno probila tabu u pisanju postova na ovom blogu!
Sada očekujem da vi kažete što imate o ovoj temi!



Broj komentara: 12

  1. Pohvale za članak! Meni je depilacija šećernom pastom super, popijem si brufen pol sata prije depilacije i niš ne boli :D a inače, mojoj frendici je ginekolog rekao da počne radit brazilsku depilaciju zbog učestalih upala mjehura i nakon što je krenula s tim, nije više uopće imala problema sa upalama. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na pohvalama! Kao što sam napisala, dlačice na tom području znaju biti leglo bakterija. Ja isto popijem brufen prije depilacije, ali mene ipak boli!

      Izbriši
  2. Skidanje ama baš svih dlaka s intimnog područja mi je bedasto i nepotrebno te nimalo privlačno. Volim ostaviti deblju crtu da to liči na nešto, a ne da zgleda ko žemlja haha :D Ono što se malo spominje je navika skidanja dlaka i oko anusa što redovito prakticiram najviše iz higijenskih razloga jer se puno lakše obrisati poslije nužde i nema nepotrebng nereda. Što misliš o tome?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se sa tobom. Potpuno skidanje dlačica je neophodno samo prilikom poroda.I ja volim ostaviti crtu. Sa anusa redovito uklanjam dlačice....to ide u paketu ;)

      Izbriši
  3. Obavljam to doma, britvicom, no nisam baš zadovoljna učinkom :) Otišla bih kod kozmetičarke, ali mi nekako neugodno :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Takoder idem kod kozmeticarke, al voskom...ova moja bas i nije najbolja sa secernom, vosak joj bolje ide :D Ostavljam crtu, a bol se s vremenom jako smanjila, nema vise depilacijskih pristica, a s redovitim pilingom ni uraslih dlaka ;) Nikad vise britvice :)
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja to sve kući, probam svašta nešto, kreme ovo ono, kada sam u žurbi tu je uvek žilet i tako, nikad se nisam depilirala u salonu ako veruješ :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam jedna od sretnica koja nema puno dlaka, tako da depilaciju obavljam britvicom jednom tjedno dok se tuširam :D Da se mene pita, ja bih sve suvišne dlake s tijela zauvijek uklonila :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Moja bolna točka :/ ove godine idem na šećernu depilaciju jer ne mogu više izdržati koliko mi urastaju dlake na preponama.

    OdgovoriIzbriši
  8. Naletila sam tek sad na ovaj post. svaka čast svima koje se odluče na brazilku. Prije sam znala brijat to područje, pa kremama (jer kod mene definitnvo nisu dlačice i brijanje je strašno), pa i par puta počupati. ali užasno mi urastaju dlake na svim dijelovima pa je na ovom najgore. Išla sam i na IPL bikini zone, ok je bilo al trebalo bi stalno na to, ne isplati se. tak da sam na kraju odustala. sad samo trimerom pošišam intimne dijelove i prepone i baš me briga, meni više ne smetaju, zamaram se drugim stvarima haha :D

    OdgovoriIzbriši