srijeda, 15. travnja 2015.

SAN prirodna kozmetika-Review


Ove jeseni dobila sam na recenziju od SAN Prirodne kozmetike tri kreme: Dnevnu kremu, Noćnu kremu i Dječju kremu. Znam, sram me bilo, recenziju pišem tek danas i ispričavam se proizvođaču na tome!

Da ne dužim, krenimo s recenzijom!

Dnevna hidratantna i Noćna hranjiva krema za lice

Obje kreme dolaze u lijepo zapakiranim kartonskim kutijama, proizvođač si je stvarno dao truda! Unutar kartonskog pakiranja, nalazi se bijela plastična posuda koja sadrži 50ml proizvoda koje možete kupiti klikom na link po cijeni od 45kn.

Jedna od posljedica pisanja beauty bloga kod mene je čitanje sastojaka proizvoda prije nego što isti počnem koristiti! Nisam kemijske struke, ali čitajući postove svojih blogokolegica i lutajući internetom, naučila sam ponešto o štetnim sastojcima u kozmetici.
Sastav obje ove kreme je identičan.


Odmah mi je za oko zapela riječ Petrolatum, pa sam se potrudila nešto više saznati o tom sastojku. Evo što sam pronašla:
Nakon vode, koja je često prvi i najvažniji sastojak neke kreme, proizvođači najčešće koriste petrolatum ili proizvode petrolatuma! Drugim riječima – dobri stari vazelin (dobiven iz nafte)! To je najdjelotvorniji ovlaživač na tržištu jer zbog masne barijere smanjuje gubitak vode kroz kožu za 99 posto. Osim što masna barijera sprečava isparavanje vode, smanjuje i vidljivost malih bora koje se tako jasno vide na suhoj koži. 
Dakle, petrolatum, dimetikon i glicerin, te srodni proizvodi čine bazu većine krema. U kreme se nadalje ubacuju razni drugi sastojci, a bazne tvari su sredstva putem kojih se oni dovode do kože.“
Ovaj sastojak nikako nisam očekivala u prirodnoj kremi, mislim da mu tu nije mjesto! 

A sada, moja recenzija ide dalje!


Dnevna hidratantna krema za lice „njeguje, štiti, hrani i pomlađuje vašu kožu. Njena brzoupijajuća svojstva i bogatstvo vitamina i antioksidansa čine je idealnom za svakodnevnu uporabu. Odlična je podloga makeup“.
Na žalost, moja iskustva su drugačija.
Krema je jako masna, ne upija se u kožu lica nego stvori neki film koji ostaje na licu. Nisam se usudila staviti puder preko nje. Da napomenem, moja koža je mješovita/masna.
Pokušala sam kremu koristiti za noćnu njegu lica, ali opet mi je bila premasna.
Na kraju sam je iskoristila za večernju njegu ruku.
Od ostalih sastojaka, ova krema sadrži bademovo i maslinovo ulje, ulje pšeničnih klica i crvenu algu (čuva prirodnu vlažnost kože).
Krema ne sadrži parabene, bojila, alkohol, umjetne mirise, umjetne konzervanse niti silikone. Također, nije testirana na životinjama.
Miris dnevne kreme je jako lijep, citrusni i osvježavajući.


Noćna hranjiva krema za lice „njeguje, štiti, hrani i pomlađuje vašu kožu. Bogata je i antioksidansima pa je nakon njene upotrebe vaša koža ujutro revitalizirana i obnovljena“.
Miris noćne kreme je blag i meni jako ugodan.
Bogatije je teksture od dnevne kreme što je normalno jer je za noć koži potrebna jača njega.
Meni je ova krema bila premasna. Koristila sam jako malu količini kreme za cijelo lice, ali moja koža je nikako nije htjela upiti. Ostao bi samo mastan trag na koži.
Vjerujem da bi obje kreme bolje odgovarale suhoj koži lica i da je njihova tekstura za moju kožu lica bila jednostavno prebogata.


Dječja krema za njegu i zaštitu kože je namijenjena njezi osjetljive dječje kože, posebno je učinkovita kod pelenskog osipa.
Sadrži  maslinovo ulje, kantarionovo ulje, te eterično ulje čajevca i lavande.
Ne sadrži parabene, bojila, silikone, alkohol, umjetne mirise niti umjetne konzervanse.
Dječja krema također u svom sastavu ima Petrolatum!
Ova krema je jako masna, ali to se i očekuje od jedne kreme  za njegu bebine guze. Lijepo miriše, meni prevladava miris lavande.
Kako nemam bebu, ja sam ovu kremu koristila nakon depilacije. Tu je krema dobro odradila svoj posao i umirila nadraženu kožu.
Dječju kremu možete kupiti u pakiranju od 50ml, 200ml i 500ml. Naravno, o veličini pakiranja ovisi i cijena kreme.

Moje mišljenje
Ove kreme očito nisu pogodne za njegu moje mješovito/masne kože lica, što ne znači da osobama sa suhom kožom ne bi odgovarale.
Ja sam sve tri kreme uspjela iskoristiti na meni najbolji način!
Kako kod recenzija uvijek iznesem svoje iskreno mišljenje, ove kreme ne bih preporučila ljubiteljicama prirodne kozmetike zbog sastojka o kojem sam pisala u tekstu.

PR proizvod

Jeste li koristile SAN kreme za njegu kože lica?

Broj komentara: 14

  1. Meni stoje neotvorene, ne volim trpati hrpu proizvoda na lice pa čekaju svoj red, a iskreno rečeno bojim ih se koristit jer iako nemam često problema s prištićima masne i teške kreme mi izazovu užasne bolne akne kojih se onda ne mogu riješiti tjednima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam što bih ti rekla....ove kreme stvarno jesu teške i masne

      Izbriši
  2. Ova kozmetika me nikada nije privlačila, na stranu to što sadrži petrolatum kojem nije mjesto u prirodnoj kozmetici, čine se preteškim i prebogatim za moju kožu a bome nije niti za tvoju.

    OdgovoriIzbriši
  3. Čula sam za ovu kozmetiku ali nisam probala ništa :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Slažem se s ovim što si napisala za sastav te da svašta trpaju i prodaju pod prirodnu kozmetiku :D Dječju kremu sam proslijedila kolegici za bebana, noćnu mami, a ja sam dnevnu koristila kao noćnu u zimskim mjesecima i bila mi je kao i tebi prejaka te sam ju potrošila kao i ti za večernju njegu ruku i za to mi je bila odlična :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je dječja krema odlična za razne iritacije, a dnevnu i noćnu sam koristila noću i u toj funkciji su mi dobre, pogotovo za hladniji dio godine. Nikako kao podloga za šminku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako sam i ja uspjela potrošiti sve tri kremice, ali nikako mi ne odgovaraju za njegu lica

      Izbriši
  6. Cula sam pozitivne komentare o ovim kremicama, ali ih nisam probala, mislim da mi ne bi odgovarale posto su masne i teske, a ja vise volim laganije, posebno za ovaj topliji period. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi mi imamo različiti tip kože. Za moju mješovito/masnu kožu lica, ove kreme su premasne

      Izbriši
  7. Nisam isprobala ove kreme. Ambalaža je simpatična. Da, prema sastojcima je vidljivo da ovo nisu kreme za masnu kožu. Vjerujem da bi suhoj odgovarale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je simpa....za uhu kožu su ovo vjerojatno dobre kreme

      Izbriši